BULETIN DE PRESĂ Politie – 11 august 2015

BULETIN DE PRESĂ

 

Autorul unui furt de telefon mobil identificat de polițiștii doljeni

 

În data de 09.08.2015, polițiștii din Filiași au fost sesizaţi  de către M. FLORIAN din Filiaşi,  cu privire la faptul că persoane necunoscute, i-au sustras telefonul mobil de pe pervazul ghişeului unei case de schimb valutar dinFiliaşi, unde l-a uitat,   prejudiciul fiind de 150 lei.

În urma investigaţiilor efectuate, polițiștii Formaţiunii de Investigaţii Criminale Filiași au  identificat autorul furtului, stabilind că se numește T. Cristian, 36 de ani, din localitate.

Telefonul mobil a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în vederea  documentării întregii activități infracționale.

 

Doljean cercetat penal pentru contrabandă cu țigări

 

În data de 10.08.2015, în jurul orei 09.00, polițiștii Postului de Poliţie Întorsura, aflându-se în serviciul de patrulare, au depistat în trafic,  în comuna Întorsura, pe M. GHEORGHE, 55 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma controlului efectuat, în portbagajul autoturismului au fost găsite 79 pachete ţigări,  fără timbru fiscal.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări.

 

Minor cercetat penal pentru furt

 

În data de 07.08.2015, polițiștii Secției 1 Craiova au fost sesizați de către I. Irina,  din cadrul DGASPC Dolj, cu privire la faptul că, în noaptea de 04/05.08.2015, intervalul orar 16:00 – 08:00, persoane necunoscute au sustras din biroul acesteia, un laptop.

În urma investigaților și cercetărilor efectuate, polițiștii din cadrul Secției 1 Craiova în colaborare cu specialiștii din cadrul Serviciului Criminalistic au stabilit faptul că autorul furtului este R. I., de 15 ani, din Craiova.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 1500 lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanei vătămate.

În continuare, în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat  în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Și cu tractorul neînregistrat …și sub influența băuturilor alcoolice

 

Ieri, 10.08.2015, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul  Secției 12 Poliție Rurală Daneți, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DC33 Apele Vii – Zănoaga, în comuna Apele Vii, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui tractor  neînregistrat ce tracta remorcă neînregistrată în circulație.

Conducătorul tractorului,  B. Gligoriţă, 56 de ani, din Apele Vii, emana miros de alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Dăbuleni unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.

 

 

 

         Din cauza neatenției unui șofer, o femeie a ajus la spital cu leziuni ușoare

 

         Ieri, 10.08.2015, în jurul orei 11.30, pe DN65, în afara localităţii Pieleşti, C. Gabriel, 25 de ani, din oraşul Dăbuleni,  în timp ce conducea o autoutilitară, din direcţia Pieleşti către Craiova, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un autoturism, condus în faţa sa, în aceeaşi direcţie de mers, de către L. Marius, 40 de ani, din comuna Osica de Sus, județul Olt, lovindu-l în partea din spate.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-o autoutilitară, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către C. Vasile, 41 de ani, din  Braşov.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a Danielei T. 34 de ani, din comuna Răducăneni, județul Iaşi, pasageră în autoturism.

Cei 3 conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, constatându-se că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.