”Blue-Boy”, cu Bogdan Georgescu în calitate de producător creativ, a primit premiul Ursul de Argint pentru scurt-metraj la Festivalul Internațional de la Berlin!

Pelicula argentiniană ”Blue-Boy”, cu Bogdan Georgescu în calitate de producător creativ, a primit premiul Ursul de Argint pentru scurt-metraj la Festivalul Internațional de la Berlin.

„Blue Boy” este o coproducţie germano-argentiniană cu o durată de 19 minute și a fost selectată în secţiunea Berlinale Shorts. Aceasta spune povestea unor lucrători sexuali în limbile română, germană, engleză şi italiană.`

Din juriul internaţional care a acordat premiul pentru scurt-metraj au făcut parte Jeffrey Bowers (SUA), Vanja Kaludjercic (Croatia) şi Koyo Kouoh (Senegal).

Bogdan Georgescu s-a născut în 1984, la Bistrița, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „IL Caragiale” și a dezvoltat, prin proiectele sale din ultimii zece ani, o metodă proprie de teatru, pe care o numește Artă Activă. La Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, acesta a regizat spectacolul RETROELECTRO, ce a avut premiera în toamna anului trecut.