Autobuze noi pe traseele 24, 25 și 9

Șapte autobuze noi au ajuns ieri în parcul Regiei Autonome de Transport Craiova. Aceasta este ultima tranșă, după ce anul trecut au fost aduse 17. Autobuzele vechi, unele de 10 -15 ani, sunt schimbate treptat. Autobuzele noi au venit din Polonia, au costat 200.000 de euro bucata și au o capacitate de 27 de locuri pe scaune și 100 în picioare. Sunt dotate și cu rampe pentru persoanele cu dizabilități.
“Cât ne-am permis atât am luat, şi de anul viitor am vrea să intrăm pe un proiect de finanţare pe fonduri europene pentru transportul public în comun, care înseamnă autobuze electrice şi de asemenea tramvaie. Urmează să facem necesarul, teoretic ar trebui să fie 250 de autobuze noi, ceea ce înseamnă să schimbăm tot ceea ce înseamnă transport în municipiul Craiova şi să avem unul de calitate” a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
„Cele șapte autobuze vor încerca să acopere nevoia pe traseele 24, 25 și 9, urmând să înlocuiască alte autobuze mai bune pe care le avem și care vor fi redistribuite pe trasele 1 și 2“, a precizat Sorin Manda, directorul RAT Craiova.