UB 40

UB40 este o trupa britanica de raggae formata in 1978 in Birmingham. Membrii trupei a inceput

ca prieteni care se cunoÅŸteau din diferite ÅŸcoli in Birmingham.
Brian Travers a economisit ÅŸi

a cumparat primul sau saxofon a apoi a deveni un membru fondator al trupei UB40 alaturi de Jimmy Brown,

Falconer Earl ÅŸi Ali Campbell.
Primul lor concert a avut loc pe 09 februarie 1979 la Pub

& Hounds Hare in Kings Heath, Birmingham pentru petrecerea zilei de nastere a unui prieten. UB40 a atras

atentia asupra lor, atunci cand Chrissie Hynde i-a observat intr-un pub ÅŸi le-a dat o oportunitate ca un act

de sprijin pentru trupa ei, The Pretenders. Primul lor hit a fost "King" iar la la 29 august 1980 au

lansat si primul lor album "Singing off", acesta intrand in topul UK la data de 2 octombrie 1980.

Signing Off este acum un disc de Platina.

Dupa un mare succes in Marea Britanie,

popularitatea UB40 in Statele Unite a fost stabilita atunci când au lansatLabour of love , un cover al

cantecelor din 1983. Albumul a ajuns pe locul 1 in topul UK ÅŸi nr 8 pe Billboard 200 in SUA. Albumul "

Red Red Wine ", un cover al lui Neil Diamond(intr-un aranjament similar cu cel al Tony Tribe version), a

ramas in topurile de peste o suta de saptamani.

Trupa a ramas aceeaÅŸi de la

inceput pe parcursul intregii cariere de peste 25 de ani, aceast fiind una dintre realizarile lor cele mai

impresionante

Membrii
James (Jimmy) Brown – n. 20 noiembrie 1957, in

Birmingham – tobe
Ali Campbell – n. 15.02.1959, in Birmingham – chitara, solist
Robin

Campbell – n. 25.12.1954, in Birmingham – chitara principala, voce
Earl Falconer – n. 23.01.1957,

in Birmingham – chitara bass, voce
Norman Hassan – n. 26.01.1958, in Birmingham – percutie,

trombon, voce
Brian Travers – n. 7.02.1959, in Birmingham – saxofon
Mickey Virtue – n.

19.01.1957, in Birmingham – keyboard
Astro – n. 24.06.1957, in Birmingham – percutie, trompeta,

voce fundal

Discografie
1980 – Signing Off
1981 – Present

Arms
1981 – Present Arms in Dub
1982 – UB44
1982 – The Singles Album

1983 – UB40 Live
1983 – More UB40 Music
1983 – Labour of Love

1984 – Geffery Morgan
1985 – Baggariddim
1985 – Little Baggariddim

1985 – The UB40 File
1986 – Rat in the Kitchen
1987 – UB40 CCCP: Live in Moscow

1987 – The Best of UB40 – Volume One
1988 – UB40
1989 – Labour of Love II

1993 – Promises and Lies
1994 – Labour Of Love, Volumes I and II (re-issue)

1995 – The Best of UB40 – Volume Two
1997 – Guns in the Ghetto
1998 – UB40 Present

the Dancehall Album
1998 – Labour of Love III
2000 – The Very Best of UB40

2001 – Cover Up
2002 – UB40 Present the Fathers of Reggae
2003 – Homegrown

2003 – Labour of Love, Volumes I, II and III (re-issue)
2005 -Who You Fighting For?