Tatiana Stepa

Tatiana Stepa, cantareata de muzica folk, s-a nascut la 21 aprilie 1963, in Lupeni, judetul Hundoara.

Tatiana s-a nascut intr-o familie cu trei copii. Mama ei, olteanca din Gorj, a fost data sluga de la zece ani. Tatal ei, moldovean din Roman, a fost copil de regiment. Cei doi au fugit in Valea Jiului sa scape de saracie si de umilinta. Tatiana a fost inconjurata de muzica de la o varsta frageda. A cantat prima data pe scena cand era la gradinita. Timp de opt ani, Tatiana a studiat vioara (ca instrument principal) si pianul.

Tatiana Stepa a absolvit `Liceul de Arhitectura si Constructii` din Bucuresti si s-a casatorit la 18 ani.

Lansarea Tatianei Stepa in lumea folk-ului s-a produs odata cu participarea la Cenaclul Flacara, in septembrie 1982, pe stadionul Fagaras.

Cantecul de debut al Tatianei a fost si-am sa-mi fac o doina.

Artista a ramas in componenta Cenaclului Flacara pana in anul 1985, atunci cand acesta a fost interzis. Din anul 1992 si pana in 1996, Tatiana a facut parte din Cenaclul „Totusi iubirea”.

Numarul cel mai mare de spectator prezenti la un concert al Tatianei – cincizeci de mii – a fost inregistrat la un concert aniversar de la Galati.

Tatiana a cantat alaturi de Magda Puskas atat in timpul Cenaclului Flacara, cat si dupa ce acesta s-a desfiintat, formand impreuna grupul Partaj.

Viata dupa Cenaclul Flacara Dupa interdictia din 1985 a Cenaclului Flacara, si a ei ca artista, Tatiana a lucrat vreme de 11 ani in mina Lupeni, apoi ca tehnoredactor de carte, la Bucuresti.

Discografie Tatiana Stepa

In timpul vietii, Tatiana a lansat o caseta audio – Singuratate (1999) si trei albume – Treisprezece clipe (decembrie 2003), Copaci fara padure(octombrie 2007) si Albumul de Colectie lansat de Jurnalul National, pe 25 august 2008.

Ultimele doua discuri ce poarta numele Tatianei au aparut postum. Unul dintre ele a fost lansat de catre Jurnalul National – Album de Colectie, in septembrie 2009, iar al doilea, Cantec pentru prieteni, in decembrie 2009, in cadrul Festivalului de Folk “Om Bun”.

Printre piesele sale cele mai cunoscute se numara „Copaci fara padure”, „Da, Doamne, iarna”, „Galbena gutuie”, „Femeia de lut” etc.

Tatiana Stepa a sustinut ultimul ei concert pe data de 31 iulie 2009, in cadrul festivalului Folk You, din Vama Veche.

O saptamana mai tarziu, pe 7 august, avea sa moara la Spitalul Militari din Bucuresti.

Tatiana Stepa a murit la 46 de ani, dupa o lunga suferinta cauzata de cancerul de col uterin.