Mike & The Mechanics

Mike & The Mechanics e o trupa englezeasca de pop-rock fondata in 1984 ,ca un proiect al lui Mike Rutherford, membru fondator Genesis. Mike & The Mechanics a debutat cu un album de sine statator in 1985. Initial, albumele grupului au fost lansate printre albumele Genesis.

Cantecul The Living Years figureaza pe al doilea album si este centrat pe neintelegerile dintre Rutherfold si tatal sau dar include, de asemenea, si moartea tatalui sau,cand Rutherfold avea doar 12 ani. Melodia a fost cantata de Carrack, care si-a pierdut si el tatal cand avea 11 ani.

Cel de-al treielea album al grupului, Word of Mouth a fost lansat in 1991, cu mai putin fast si succes, cu toate ca datorita vocalului Paul Young a ajuns pe locul 13 in topurile muzicale din UK.
Cat despre al patrulea album, Begger on a Beach of Gold, atat albumul ,cat si primul single, Over my Shoulder au fost primite bine de critici.

Dupa ce Young a murit in urma unui atac de cord,in 15 iulie 2000, trupa s-a reunit in 2004, sub numele de „Mike + The Mechanics featuring Paul Carrack” si a lansat albumul Rewired.
Un nou album, The Road a fost anuntat in noiembrie 2010. Albumul a fost lansat in aprilie 2011, avandu-i ca vocalisti pe Andrew Roachford si pe Tim Howar. Trupa planuieste un tur in Regatul Unit, care sa contina 22 de spectacole de-a lungul Angliei.