Laura Stoica

Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurentia Stoica) (n. 10 octombrie 1967 – d. 9 martie 2006) a fost o cântăreață, compozitoare pop-rock și actriță din România.

 

S-a lansat în 1990 la festivalul de la Mamaia. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu, a fost aleasă piesa anului. În perioada anilor 1987-1991 a participat la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente, Laura Stoica reușind foarte repede să intre în preferințele publicului.

 

În anii ’90, folosindu-se de talentul remarcabil, de personalitatea puternică și de frumusețea ei, a reușit să creeze o imagine și un stil original, fiind prima rockeriță modernă a României.

 

Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena teatrului din Ploiești.

 

A decedat în urma unui accident de circulație alături de viitorul ei soț, bateristul Cristi Mărgescu, în data de 9 martie 2006, pe când se întorcea de la un concert susținut la Urziceni.

 

În 2007 a avut loc prima ediție a Festivalului Laura Stoica, organizat de fratele acesteia, Alexandru, care dorește să promoveze tinerele talente din Romania. Acest festival se dorește un tribut pentru Laura Stoica.