Chris Rea

Chris Rea , nascut pe 4 martie 1951 in Marea Britanie ,este considerat drept unul dintre cei mai talentati artisti din lume. Chris Rea impresioneaza prin profunzimea vocii si a stilului sau natural si pasional, fiind renumit pentru show-uri live hipnotizante, caracterizate prin calitate, simplitate si rafinament. Cu o cariera ce se intinde pe mai bine de 30 de ani si cu numeroase piese devenite clasice in lumea rock-ului si blues-ului international, Rea are la activ un portofoliu impresionant, ce cuprinde nu mai putin de 22 de albume de studio, opt albume de compilatie, doua albume inregistrate in aparitiile live si un material cu piese aparute pe coloana sonora a filmului „La Passion”.

Chris Rea s-a lansat in anul 1978, cu albumul „Whatever Happened to Benny Santini?”, care a primit si Discul de aur, acesta fiind urmat un an mai tarziu de materialul „Delitics „. Anii ’80 au adus un record in cariera artistului, Rea devenind faimos la nivel european prin lansarea a nu mai putin de opt albume de studio. Chris Rea si-a afirmat valoarea pe plan international odata cu aparitia a doua dintre cele mai de succes materiale ale anilor 1989 si 1991: ” The Road To Hell” si „Auberge „, ambele clasandu-se inca de la lansare pe primul loc in clasamentele de specialitate din Marea Britanie.

Cu vanzari de peste 30 de milioane de albume de-a lungul intregii cariere, Chris Rea a devenit un promotor si reprezentant de marca al culturii rock si blues, el avand la activ un numar impresionant de premii, inclusiv patru Discuri de aur,6 de argint si 14 de platina.