Chris Isaak

Cu tonurile elegante si melancolice ale vocii sale, Chris Isaak este unul dintre adeptii stilurilor rock si country, care au fost combinate pentru prima oara in timpul anilor ’50 si ’60 de catre Roy Orbison. Chris Isaak s-a nascut in ziua de 26 iunie 1956 in orasul californian Stockton si a inceput sa cante dupa absolvirea liceului, cand a infiintat primul sau grup muzical rock pe care l-a numit Silvertone.Chris era solist si chitarist, alaturi de chitaristul James Calvin Wilsey, basistul Rowland Salley si bateristul Kenney Dale Johnson.
In anul 1985, casa de discuri Warner Brothers a lansat primul album al grupului intitulat Silerstone, care s-a bucurat de o buna primire din partea criticii dar nu s-a vandut prea bine.

In anul 1986, Chris Issak a inregistrat primul sau album solo. Dupa lansarea discului, Chris si-a inceput si cariera de actor de cinema cu un rol in filmul Married to The Mob, regizat de Jonathan Demme. Au urmat noi roluri in filme ca Wild At Heart sau The Silence Of The Lambs (Tacerea Mieilor). Urmatorul album al lui Chris Isaak a aparut in anul 1989 si s-a intitulat Heart Shaped Worldâ.Discul a cunoscut adevaratul succes doar un an mai tarziu, cand David Lynch a inclus cantecul Wicked Game in coloana sonora a filmului Wild At Heart.

Piesa Wicked Game a devenit hit de Top 10, iar albumul Heart Shaped World s-a vandut in mai mult de 1 milion de exemplare.
Chris Isaak a pastrat aceeasi nota melancolica si acelasi stil de interpretare si in urmatoarele sale albume San Francisco Days din anul 1993 si Forever Blue din 1995. Ambele albume au primit discuri de aur si au lansat o serie de hituri, dintre care cel mai cunoscut a fost Blue Hotel.

In anul 1996, Chris Isaak a lansat albumul The Baja Sessions, iar in anul 1998 a revenit in atentia publicului cu Speak Of The Devil

Au urmat albumele  :  Always got tonight in 2002; Christmas 2004; Best of Chris Isaak in 2006; Live in Australia 2008; Mr lucky 2009 si  in 2010 , a lansat albumul Live at the Filmore.