APIA: Mai e putin timp pentru cererile de subventie pentru motorină

Fermierii mai au timp până pe 31 decembrie 2015 să depună cererile pentru acordul prealabil în vederea obţinerii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, în anul 2016. Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a precizat că beneficiarii subvenţiei sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, care sunt înregistraţi în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantaţiilor viticole, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole, individual sau în forme de asociere conform legislaţiei în vigoare, în scopul obţinerii producţiei agricole.

De asemenea, primesc ajutorul respectiv, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare, organizaţiile de cercetare, institute de cercetare, universităţi sau staţiuni de cercetare şi dezvoltare.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari ai prezentei scheme dacă, în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.