Apel al Companiei de apă Oltenia: „Haideți să folosim responsabil resursele de apă!”

Compania de Apă Oltenia face apel la toţi utilizatorii, atât din Craiova, cât și din celelalte localități ale județului, să folosească apa numai pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece orice consum peste medie va fi resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilitate comună!
     Temperaturile au crescut mult în ultima perioadă și, ca în fiecare vară, Compania de Apă Oltenia este nevoită să revină cu același apel către consumatori: utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime.
     „Din motive tehnice, Compania nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării reţelei de apă. În aceste condiții, facem apel la consumatori să utilizeze cu măsură apa din rețeaua publică. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi există posibilitatea forajelor proprii. Orice consum de apă potabilă peste medie va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, atât a noastră, a Companiei de Apă Oltenia, cât și a consumatorilor”, a precizat directorul general al Companiei de Apă Oltenia, av. Alin Șuiu.
     În numeroase localități din județul Dolj, Compania de Apă Oltenia a preluat rețele de alimentare cu apă insuficient dimensionate pentru necesarul local și a făcut investiții pentru a suplini aceste lipsuri. Avem, însă, nevoie și de cooperarea localnicilor, pentru că altfel ajungem în situații similare celei din comuna Plenița, unde Compania a investit într-un rezervor de înmagazinare a apei cu o capacitate de 300 m.c., rezervor care nu face față tocmai pentru că apa este folosită în alte scopuri de către localnici, fiind nevoiți să restricționăm apa pe perioada nopții pentru a putea asigura necesarul pe timpul zilei. Din păcate, același lucru se întâmplă și în orașul Segarcea. Facem toate eforturile pentru a găsi soluții, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, a utilizatorilor serviciilor Companiei de Apă Oltenia! Comunicatul CAO este semnat de Director General, Av. Alin Șuiu.