Andrea Bocelli lanseaza albumul „Believe”!

Pe 13 noiembrie 2020, tenorul italian de renume mondial, Andrea Bocelli, a lansat noul sau album înaltator, „Believe” – o colectie personala si plina de melodii, prin care sarbatoreste puterea muzicii de a calma sufletul.
I se alatura pe disc Alison Krauss cea mai premiata cântareata de muzica clasica din istoria Grammy, pentru o interpretare puternica a ‘Amazing Grace’.

Vizioneaza aici videoclipul:

https://youtu.be/60euxXvw5aA

Tot vineri, Andrea Bocelli a anuntat un eveniment exclusiv cu difuzare la nivel mondial, „Believe in Christmas”, care va fi interpretat în direct de la spectaculosul teatru de opera Teatro Regio di Parma din Italia, pe 12 decembrie.

Acest eveniment unic va fi transmis în flux fanilor din întreaga lume, în functie de timp, în regiuni specifice. Bocelli face echipa cu regizorul de creatie Franco Dragone (cel mai bine cunoscut pentru munca sa inovatoare cu Cirque Du Soleil) pentru un spectacol magic ce inaugureaza sezonul festiv.

Noul album si concertul live-stream urmeaza spectacolul „Music for Hope” de la Bocelli, de la istoricul Duomo din Milano, care a fost urmarita în direct de milioane de oameni din întreaga lume. Fiind unul dintre cele mai mari spectacole muzicale de streaming live din toate timpurile si cu peste 3 milioane de spectatori, a atins cel mai mare public simultan pentru un stream live de muzica clasica din istoria YouTube. Videoclipul a adunat peste 28 de milioane de vizualizari, din întreaga lume, în primele sale 24 de ore.

Materialul „Believe”, coprodus de Steven Mercurio si Haydn Bendall, este o selectie de melodii care l-au inspirat ?i sus?inut pe Bocelli de-a lungul anilor. Exista duete cu Alison Krauss si Cecilia Bartoli – doua cântarete ale caror voci distincte sunt celebrate în întreaga lume – plus o piesa inedita a marelui compozitor italian Ennio Morricone, precum si „Gratia Plena” – piesa de închidere a filmului, Fatima. Bocelli a compus de asemenea, propriile sale versiuni din „Ave Maria” si „Padre Nostro”, special pentru acest disc.

Temele explorate în aceasta noua înregistrare sunt profund personale pentru Bocelli, care spune: „Conceptul din spatele „Believe” se bazeaza pe trei cuvinte: credinta, speranta si caritate. Acestea sunt cele trei virtuti teologice ale crestinismului, totusi – independent de orice credinta religioasa – sunt de asemenea, cele trei chei extraordinare pentru a da sens si completitudine vietilor fiecaruia dintre noi”.

Înzestrat din punct de vedere muzical de la nastere, Andrea Bocelli este unul dintre cei mai celebri cântareti din istoria moderna, cântând la evenimente internationale majore, inclusiv la Jocurile Olimpice si Cupa Mondiala, precum si la propriile sale spectacole de arena din toata lumea. Are un Glob de Aur, sapte BRIT-uri si sapte premii World Music Awards plus o stea pe Walk of Fame, de la Hollywood. Albumul sau anterior, Si, a ajuns pe locul 1, atât în topurile din SUA, cât si din cele din Marea Britanie.

Cu o cariera decorata care se întinde pe mai bine de un sfert de secol, cu milioane de fani din întreaga lume. Cu vocea sa emotionala si instantaneu recunoscuta, Bocelli a colaborat cu o serie de vedete internaitonale, printre care Luciano Pavarotti, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett si multi altii. În cele din urma, Bocelli întelege ca toata muzica este buna pentru suflet într-un mod care atinge cele mai subtile nuante ale umanitatii, indiferent de credinta individuala: „Muzica buna aduce cu sine un mesaj puternic de pace, învatându-ne despre frumusete si ajutându-ne sa ne deschidem inimile si mintile.”

Believe – Tracklisting

Standard Version:

 1. YOU’LL NEVER WALK ALONE
 2. FRATELLO SOLE SORELLA LUNA (DOLCE È SENTIRE)
 3. HALLELUJAH 4.
  PIANISSIMO duet cu Cecilia Bartoli
 4. AMAZING GRACE duet cu Alison Krauss
 5. PREGHIERA (ALLA MENTE CONFUSA)
 6. GRATIA PLENA (from the movie “Fatima”)
 7. CANTIQUE DE JEAN RACINE
 8. INNO SUSSURATO
 9. OH, MADRE BENEDETTA! (ADAGIO DI ALBINONI)
 10. I BELIEVE duet with Cecilia Bartoli
 11. AVE MARIA
  [13. ANGELE DEI
 12. AGNUS DEI

Deluxe Version:

 1. YOU’LL NEVER WALK ALONE
 2. FRATELLO SOLE SORELLA LUNA (DOLCE È SENTIRE)
 3. HALLELUJAH
 4. PIANISSIMO duet with Cecilia Bartoli
 5. AMAZING GRACE duet with Alison Krauss
 6. PREGHIERA (ALLA MENTE CONFUSA)
 7. GRATIA PLENA (from the movie “Fatima”)
 8. CANTIQUE DE JEAN RACINE
 9. INNO SUSSURATO
 10. OH, MADRE BENEDETTA! (ADAGIO DI ALBINONI)
 11. I BELIEVE duet cu Cecilia Bartoli
 12. AVE MARIA
 13. ANGELE DEI
 14. AGNUS DEI
 15. MUI GRANDES NOIT E DIA
 16. MIRA IL TUO POPOLO
 17. AMAZING GRACE (solo version)