Ambasadorul Poloniei vine în vizită la Craiova

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti organizează astăzi, de la ora 12.00, vernisajul expoziției „Parcuri Naționale din Polonia”, care va avea loc în Holul Central al Universității din Craiova.

La eveniment vor participa E.S. Marcin Wilczek, Ambasadorul Poloniei în România, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universitaţii din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, Sorin Nicolae Răducan, prefectul Judeţului Dolj, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, Andrzej Raj, directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia.
Expoziția de fotografii „Parcuri Naționale din Polonia” este un proiect comun al Ministerului Mediului din Polonia şi al Parcurilor Naționale. Fiecare planşă reprezintă unul din cele 23 de parcuri şi arată cele mai frumoase şi cele mai prețioase locuri şi specii dintre parcurile naționale poloneze din punct de vedere al naturii. Începând cu anul 2012, expoziția a fost prezentată, printre altele, în 18 Parcuri Naționale din Polonia, pe teritoriul Ambasadei Republicii Polone la Haga (Olanda), precum şi în grădinile OCDE (Organizația pentu Cooperare şi Dezvoltare Economică) de la Paris. S-a bucurat de un număr de peste 100 000 devizitatori.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-26 noiembrie în Holul Central al Universității din Craiova
La ora 13:00 va avea loc ceremonia de depunere de coroane de flori de către oficialități la mormintele polonezilor de la Cimitirul Catolic din Craiova, iar la orele 13:45 oficialitățile vor vizita Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din Lăpuş.