Ambasadorul Marcin Wilczek a sărbătorit Ziua Poloniei la Craiova

Vizita a adus în atenţia delegaţilor o serie de parteneriate între Polonia şi Craiova, în special în domeniul cultural, dar şi cel al industriei.

“Avem deosebita onoare să îl avem alături de noi pe domnul ambasador al Poloniei. Deseară (ieri n.r.) va fi un concert extraordinar la care este invitat să participe şi domnul ambasador. Am discutat foarte mult despre parteneriatul cultural pe care îl dorim cu Polonia, având în vedere tradiţia istorică şi faptul că în 1939, Craiova a avut privilegiul să îi aibă oaspeţi, dar am discutat foarte mult şi despre partea industrial. Şi aici avem lucruri în comun pentru că, după cum ştiţi, chiar şi săptămâna am avut lansarea unor autobuze noi Solaris care sunt produse în Polonia”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Ambasadorul polon, Marcin Wilczek a ţinut să mulţumească autorităţilor pentru călduroasa primire.

“Vă mulţumesc frumos pentru primire. Mă bucur foarte mult că pot să fiu în Craiova cu ocazia Zilei Poloniei. Este prima mea vizită în afara Bucureştiului după ce am preluat mandatul de ambasador. Este o vizită foarte importantă din mai multe motive: în primul rând istorice. După cum ştiţi, în Craiova, mulţi polonezi şi-au găsit adăpostul după al doilea război mondial, aici şi-a găsit adăpostul Guvernul Poloniei în frunte cu preşedintele Poloniei. Din punct de vedere cultural, în Craiova este posibilitatea de a învăţa limba polonă şi astăzi vom avea ocazia de a prezenţa locuitorilor Craiovei inclusiv muzica poloneză. Şi din punct de vedere economic, nu numai autobuzele poloneze Solaris sunt în Craiova, dar şi o firmă poloneză este prezentă în Craiova, cea care produce ţiglă şi care angajează personal român şi sperăm că vom colabora în continuare la fel de bine pe plan economic”, a declarat ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek.