Aeroportul Craiova se va extinde în perioada următoare

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, în vederea derulării acestei investiții complexe urmează să fie solicitată finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

„După cum a reieșit și în cadrul discuțiilor noastre, creșterea spectaculoasă a volumului de activitate la Aeroportul Internațional Craiova impune intrarea într-o nouă etapă pentru dezvoltarea acestui obiectiv strategic, de importanță majoră pentru regiunea Oltenia. Trebuie să menționez, în acest sens, că anul trecut a fost depășit pentru prima dată pragul de jumatate de milion de călători.

Vizam realizarea unui pachet de investiții, în centrul cărora se află construirea unui nou terminal de pasageri, care să răspundă pe deplin exigențelor internaționale în domeniu. Acesta va fi prevăzut cu propria platformă de îmbarcare-debarcare, cu cel puțin 12 locuri pentru aeronave și o zonă specială pentru degivrarea avioanelor. De asemenea, prin proiect sunt prevazute o parcare destinată autoturismelor și o autogară pentru mijloacele de transport în comun “, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.