Acțiune pentru verificarea sistemelor de pază

În perioada 22 – 23.12.2015, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică şi compartimentelor Sisteme de Securitate de la poliţiile municipale şi orăşeneşti au organizat o acţiune în judeţul Dolj pentru verificarea modului de asigurare a pazei şi protecţiei marilor magazine şi centrelor comerciale  din mediul urban.

În cadrul acțiunii oamenii legii au verificat 30 de centre comerciale și  supermarket-uri, obiective prevăzute cu sistem de alarmare împotriva efracţiei.

De asemenea, polițiștii doljeni au controlat și aproape 100 de agenţi de securitate precum și modul de acțiune al echipajelor de intervenţie. În urma neregulilor constatate, polițiștii doljeni au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4300 lei.

Tototdată, cu ocazia verificărilor efectuate atât reprezentanţii centrelor comerciale, supermarket-uri, personalul de serviciu, cât şi agenții de intervenție au fost instruiţi de polițiști  cu privire la modul de acţiune, precum şi pentru prevenirea victimizării acestora în cazul producerii unor evenimente negative.