800 de permise reţinute pentru viteză excesivă şi consum de alcool

Poliţiştii au desfăşurat o acțiune pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care circulă cu viteză peste limitele legale și a celor care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost constatate 324 de infracțiuni, au fost aplicate peste 23.000 de sancțiuni contravenționale și reținute 788 de permise de conducere.
În perioada 1 – 3 aprilie, poliţiştii de la rutieră și de la ordine publică au acţionat pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor care încalcă normele legale privind limitele de viteză și a celor care conduc autovehicule, sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, în fiecare zi au acționat în medie 2.139 de polițiștii, care au folosit 411 echipamente de măsurare a vitezei.

În urma activităților, au fost constatate 328 de infracţiuni, dintre care 135 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost constatate 23.367 de abateri, dintre care 14.993 privind conducerea cu o viteză peste limita legală și 227 privind conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, ca măsură suplimentară, polițiștii au reținut 788 de permise, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 527 pentru viteză şi 261 pentru alcool.