Program spectacole și evenimente Teatrul National Marin Sorescu 26 februarie – 4 martie

Acest sfârșit de săptămână vine cu piese pentru toate gusturile la TNCMS.
Așadar,

Vineri, 26 februarie, ora 17:00, vedem SPARGEREA, de Răzvan Petrescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu
ora 19:00 DIMINEAȚA DE DUPĂ.., de Peter Quilter, regia Mircea Cornișteanu

Sâmbătă, 27 februarie, ora 17:00, SPARGEREA, de Răzvan Petrescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu
ora 20:00 ILUZII, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop

Duminică, 28 februarie, ora 17:00, SFÂRȘIT, după Florin Lăzărescu, regia Leta Popescu

Începem primăvara neapărat cu prospețime și cu voie bună și asta înseamnă comedie la TNCMS

Marți, 1 martie, ora 19:00, DIMINEAȚA DE DUPĂ.., de Peter Quilter, regia Mircea Cornișteanu

Miercuri, 3 martie, ora 17:00, SPARGEREA, de Răzvan Petrescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu ora 20:00, ILUZII, de Ivan Vîrîpaev, regia Bobi Pricop

Joi, 4 martie, ora 17:00 EXPLOZIV, de Elise Wilk, regia Andrei Măjeri   ora 19:00 ULTIMUL AMANT FIERBINTE, de Neil Simon, regia Mircea Cornișteanu

Duminică, 28 februarie, ora 18.30 TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” din CRAIOVA vă invită la sala „Amza Pellea” spre a fi martori la omagiul adus scriitorului Marin Sorescu, cu participarea extraordinară a actorilor
ILIE GHEORGHE, TUDOR GHEORGHE, EMIL BOROGHINĂ și ION COLAN în spectacolul „PROFET ÎN ȚARA LUI”, un performance de poezie și muzică pe texte de Marin Sorescu, regia Alina Hiristea. La spectacol vor lua parte și studenții anului II al Departamentului de Arte al Facultății de Litere (Universitatea din Craiova), Corul „Allegro” și orchestra de cameră a Liceului de Artă „Marin Sorescu” (îndrumător, prof. Florin Zamfir).

Luni, 29 februarie, la sala „Ia te uită!” a teatrului, de la ora 16,00, va fi lansat volumul„Marin Sorescu. Singur printre canonici”, de Cosmin Borza, monografie critică apărută în 2015 la Editura Art, considerată cea mai profesionistă lucrare dedicată operei și vieții scriitorului. Cu acest prilej va fi vernisată o expoziție de pictură dedicată scriitorului de către elevi ai Liceului de Artă (îndrumător, prof. Monica Dincă).
Scriitorul Nicolae Coande va prezenta evenimentul.

În 2016 se împlinesc 80 de ani de la nașterea marelui scriitor Marin Sorescu (n. 29 februarie 1936), respectiv 20 de ani de la trecerea sa în eternitate (8 decembrie 1996) Cu acest prilej, teatrul care-i poartă numele va organiza o serie de manifestări culturale în care va fi evocată figura unuia dintre creatorii de prim rang ai generației sale, în repetate rânduri propus la Premiul Nobel pentru literatură.

În speranța că veți onora prezenta invitație, vă rugăm să procurați o invitație gratuită de la agenția teatrală pentru spectacolul „Marin Sorescu – Profet în țara lui”, Duminică 28 febr.2016, ora 18,30, la Sala „Amza Pelea”.
Vă rugăm să ne ajutați

Deasemenea continuă seria evenimentelor „Ia te uită la…”, iar marți, 1 martie vă dă întâlnire actorul Adrian Andone. Cu peste 50 de roluri la activ pe scena Naționalul din Craiova pe Adrian Andone îl puteți vedea în această stagiune în Ultimul amant fierbinte, O furtună, Rinocerii, O scrisoare pierdută, Spargerea și Perscărușul.

Evenimentul va avea loc la sala „Ia te uită”
Locurile sunt limitate
Preț bilet: 7,5 lei