Compania aeriană low-cost Ryanair își va începe activitatea pe Aeroportul Internațional Craiova

Compania aeriană low-cost Ryanair își va începe activitatea pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) cu o primă rută către Valencia (Spania), a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, deschiderea operațiunilor consolidează poziția AIC pe harta europeană a aeroporturilor, conturând noi perspective în dezvoltarea acestui obiectiv.

„Este o zi deosebită pentru județul Dolj și pentru regiunea Oltenia. O nouă companie vine să opereze de pe Aeroportul Internațional Craiova – un lucru pe care ni l-am dorit foarte mult. Pot spune că este o relație pe care am șlefuit-o de-a lungul a opt ani de zile, dar pe care am intensificat-o la finele lui 2015. Astăzi, vă putem spune că am câștigat de partea noastră unul dintre cei mai importanți operatori aerieni din Europa – compania Ryanair.

Bătălia de a atrage Ryanair a fost una intensă și, la capătul ei, au câștigat trei aeroporturi: cel din București, cel din Timișoara, care are o dezvoltare bună și un istoric, și cel din Craiova, aflat la un nou început de drum.

Din acest moment, vom avea o altă dezvoltare a AIC, iar Craiova își consolidează poziția pe harta aeroporturilor din Europa. Ceea ce anunțăm astăzi este doar începutul. Compania Ryanair folosește din plin politica pașilor mărunți și probabil că, la mijlocul verii, atunci când se pune la punct orarul de zbor, ne putem aștepta și la alte vești bune.

Până atunci, știm cu certitudine că ruta aleasă de operator ne dă posibilitatea să călătorim către Valencia, unul dintre cele mai mari orașe din Spania, în care se găsește și o numeroasă comunitate de români, un oraș cu o istorie bogată și cu numeroase atracții turistice, având avantajul deschiderii la Marea Mediterană“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a afirmat: „Pentru mine și pentru întreaga echipă de la aeroport, astăzi se împlinește un vis. Spun acest lucru pentru că mi-am dorit ca Ryanair să vină în Craiova.

După cum se poate constata, investițiile realizate de Consiliul Județean Dolj la aeroport aduc operatori care generează trafic de pasageri. Acum putem spune că suntem cu adevărat în situația de a avea ce oferi unei companii de talia Ryanair și cred că, pentru a parafraza o replică dintr-un film clasic, este începutul unei lungi prietenii. Aceasta este convingerea mea și probabil că până la finele anului ne vom mai întâlni în această formulă cel puțin o dată.“

Denis Barabas, Sales & Marketing Executive Romania and CEE în cadrul Ryanair, a precizat că ruta către Valencia va fi operată cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, apreciind că numărul anual al pasagerilor va depăși 30.000.

„Ieri am anunțat cea de-a 81-a bază a companiei, la București, și în continuare suntem cu mari așteptări aici, în Craiova. În prezent, operăm cu aproximativ 300 de aeronave Boeing 737 și suntem în așteptarea altor 300 până în 2024.

Astăzi anunțăm lansarea unei noi rute de pe cel de-al treilea aeroport românesc pe harta Ryanair, cel din Craiova, o rută către Valencia, care va fi operată cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, în zilele de joi și duminică. Prin această nouă rută, vom transporta aproape 33.000 de clienți pe an și vom susține aproximativ 25 de locuri de muncă la Aeroportul Internațional Craiova.

De asemenea, vă anunțăm și lansarea unei pagini web în limba română, de pe care pot fi făcute deja rezervările pentru noua rută, către Valencia. Prețurile încep de la 24,99 euro pentru o singură direcție, iar rezervările pot fi făcute până cel târziu miercuri, 24 februarie.

Acesta este un început pe care îl avem aici, în Craiova. În funcție de cerere și de această perioadă de tatonare, vom analiza potențialul de creștere pentru viitorul apropiat“, a spus Denis Barabas, Sales & Marketing Executive Romania and CEE în cadrul Ryanair.

Aoivean Brennan, Route Development Manager în cadrul Ryanair, a declarat că potențialul de creștere al regiunii este unul dintre argumentele care au stat la baza opțiunii pentru Aeroportul Internațional Craiova.

„Suntem încântați să fim la Craiova pentru a anunța deschiderea rutei spre Valencia și ne bucurăm de această primire călduroasă din partea autorităților din Dolj. Craiova este cel de-al treilea aeroport din România pe care operează Ryanair. Credem cu adevărat în această zonă, în potențialul ei de creștere și în potențialul pentru zboruri. Pot oferi exemplul Bucureștiului, unde am început cu o singură cursă, iar acum am ajuns la zece destinații pe care le operăm acolo“, a afirmat Aoivean Brennan, Route Development Manager.

Vicepreședintele CJ Dolj Alina Elena Tănăsescu a apreciat că strategia investițională a consiliului județean pentru aeroport primește o nouă validare odată cu atragerea Ryanair.

„Este o încântare pentru noi faptul că începe să opereze pe Aeroportul Internațional Craiova una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, Ryanair. Avem încă o confirmare a faptului că tot ceea ce ne-am propus și am făcut în ultimii ani – reabilitarea aeroportului, în cadrul căreia am modernizat mai întâi clădirea, apoi pista, finalizată în 2015, urmând ca anul acesta să se încheie lucrările derulate cu fonduri europene – reprezintă investiții încununate de succes. Le urăm «bun venit» celor de la Ryanair și așteptăm cât mai multe curse, către noi destinații din Europa, dorindu-le, desigur, cât mai mulți pasageri“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Alina Elena Tănăsescu.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cristinel Iovan a spus: „Dacă nu ar fi fost eforturile făcute de CJ Dolj de-a lungul anilor, dacă nu ar fi existat această echipă care să susțină în mod consecvent existența aeroportului și, ulterior, dezvoltarea sa, atunci cu siguranță că nu am fi vorbit astăzi despre atragerea uneia dintre cele mai mari companii low-cost din Europa.

Consider că venirea Ryanair la Craiova și alegerea orașului nostru pentru dezvoltarea operațiunilor în această zonă reprezintă și o apreciere a managementului de la aeroport, a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani acolo.

Din întâlnirile pe care le-am avut, am stabilit cu toții că această destinație, Valencia, este doar un început și, cu siguranță, oltenii se pot aștepta ca, în viitor, să apară și alte rute, astfel încât să le facilităm accesul către cât mai multe orașe din Europa. Consiliul Județean Dolj și Aeroportul Internațional Craiova vor rămâne partenerii care își respectă cu fidelitate angajamentele pe care și le-au asumat.“

Primele zboruri pe ruta către Valencia, operată pe Aeroportul Internațional Craiova, vor avea loc pe data de 3 noiembrie.