Se inaugurează campusul Facultăţii de Mecanică

Mâine  la ora 11.00, conducerea Universităţii din Craiova va inaugura campusul Facultăţii de Mecanică în care s-au investit 10 milioane de euro, din fonduri europene.

Proiectul a prevăzut reabilitarea, modernizarea clădirilor existente, extinderea şi refuncţionalizarea unora dintre acestea, crearea de condiţii conform unor norme de elită pentru desfăşurarea proceselor educaţionale.

Astfel, au fost amenajate la standarde europene spaţii destinate predării cursurilor, desfăşurării laboratoarelor, spaţii pentru birourile profesorilor, pentru consultaţii, secretariat, dar şi birourile de informare. De asemenea, a fost construită o bază sportivă şi au fost amenajate spaţii ultramoderne de cazare dotate la nivel hotelier.

Tot cu fonduri europene, au fost achiziţionate şi implementate echipamente şi aparatură de laborator de ultimă generaţie. În acelaşi timp, a fost realizată o infrastructură modernă şi performantă pentru biblioteca facultaţii cu acces direct la informaţia ştiinţifică de actualitate.

Principalul scop al proiectului este de a asigura un proces educaţional la standarde europene, de a creşte rolul economic, social şi cultural al centrului universitar, precum şi de a creşte portofoliul de colaborări cu instituţiile şi universităţile naţionale şi internaţionale.