AJOFM Dolj: 800 de locuri de muncă în Spania

Săptămâna viitoare, timp de două zile, miercuri şi joi, la Centrul Multifuncţional din Craiova, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, va organiza pentru firma Surexport Agraria SL, din Spania, o selecţie pentru domeniul agricol, în vederea ocupării unui număr de 800 de locuri de muncă, pentru recoltarea de căpşuni.

Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie. Timpul de lucru este de 6.5 ore/zi, 39 ore /săptămână, împărţite în 6 zile. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. În  cursul celor 6.5 ore de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră. Salariul oferit este de 40 euro brut/zi plătibil o dată la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare sociala. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1.6  euro/zi.

Transportul către locul de muncă este plătit de angajator şi se decontează din salariile pe care le va primi în timpul lucrat la firmă. Perioada de probă este de 15 zile timp în care  atât angajatul cât şi angajatorul pot rezilia unilateral contractul. Dacă în perioada de probă decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta contravaloarea drumului de întoarcere. În situaţia în care decizia aparţine angajatorului costurile drumului de întoarcere vor fi suportate de angajator.

„La selecţie pot participa doar persoanele înscrise în baza de date a agenţiei pentru muncă în străinătate. Persoanele cu domiciliul în judeţul Dolj trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj.