60 de utilaje deszapezesc străzile Craiovei

838 tone de material antiderapant și 60 de utilaje au fost folosite, începând de sâmbătă, 16 ianuarie 2016, ora 20.30, până luni, 18 ianuarie 2016, ora 7.00, pentru degajarea zăpezii și combaterea poleiului de pe arterele și străzile secundare de pe teritoriul municipiului Craiova.

Ca urmare a atenționării cod galben sub care s-a aflat Craiova în perioada 16 ianuarie 2016, ora 20.00-17 ianuarie 2016, ora 20.00, echipele angrenate în activitatea de deszăpezire au acționat pentru degajarea zăpezii și combaterea poleiului, folosind 60 de utilaje și material antiderapant (sare industrială, nisip și clorură de calciu) pentru menținerea în stare de funcțiune a căilor publice de pe teritoriul municipiului. Începând din data de 17 ianuarie 2016, aproape 500 de lucrători din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Companiei de Apă Oltenia, SC Termo Craiova SRL și Regiei Autonome de Transport intervin zilnic pentru degajarea trotuarelor, trecerilor pietonale, zonelor din dreptul stațiilor mijloacelor de transport în comun, precum și a căilor de acces către instituții publice și unități sanitare.

Având în vedere prognozele meteorologice, care prevăd, pentru următoarea perioadă, temperaturi negative care pot ajunge în Craiova până la -16 grade Celsius, pentru a evita incintele cauzate de apariția înghețului, reamintim craiovenilor dar și agenților economici care dețin puncte de lucru pe teritoriul municipiului că, potrivit art 33, lit. k din Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor care constituie contravenții, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuare, aflate în fața imobilelor deținute cu orice titlu, depozitarea făcându-se, în cazul în care în zonă nu există spațiu verde, în grămezi amplasate la marginea trotuarului, fără a împiedica circulația pietonală. Potrivit aceleiași prevederi, este interzisă degajarea zăpezii și a gheții pe partea carosabilă.