Laboratoare noi la C.N “Ştefan Odobleja”

Pereții mucegăiti din anii trecuți sunt doar o amintire pentru cei care invată în corpul de laboratoare de la Colegiul Național „Stefan Odobleja”.
După ani de zile, liceele din Craiova se schimbă la fată. Investițiile din educație al ultimilor ani în comparație cu mandatele trecute sunt cu mult mai mari. Banii au proivenit din toate părtile, fonduri europene, buget național ori buget local. Un liceu care s-a bucurat de aceste investiții masive este Ștefan Odobleja care are un corp complet reabilitat de laboratoare.

 „Colegiul Ștefan Odobleja este gata de recepție. A fost reabilitat cu fonduri de la bugetul de stat, bugetul local și fonduri europene. Liviu Dragnea, fost ministru al Dezvoltării, a alocat cofinantarea necesară în 2014, în condițiile în care toate proiectele europene pentru școli erau blocate de 7 ani, din lipsă asigurării sumelor necesare de la bugetul de stat. V-am prezentat până acum investițiile în spitale. Va prezentăm în serial și unitățile școlare, în care s-a investit sumă de 10 milioane de euro, separat de fondurile europene, doar din bugetul local și de stat”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 Lucrările au constat în:

O clădire cu P+3 etaje și laboratoare de Informatică, Fizică și Chimie :

-s-au reabilitat 12 laboratoare, 22 Săli decurs, 9 grupuri sanitare;

-reabilitări instalații termice, sanitare și electrice

-reparații capitale corp laboratoare și dotări

-finisaje interioare și exterioare

-lucrări de hidroizolație;

Valoarea proiectului 2.129.910,57 lei

Pe lângă fondurile europene, la C.N Ştefan Odobleja s-a mai investit din bugetul local suma de 1.393.375 lei pentru reparații, modernizare punct termic și reabilitare alimentare cu apă.