Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj-Vratsa

La Vratsa, în Bulgaria, a avut loc, luni, 21 decembrie, conferința de presă prilejuită de încheierea Proiectului „Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj-Vratsa“. Se va putea accesa un portal web care va facilita găsirea documentelor de patrimoniu, a articolelor din presă, fotografiilor, hărților din toate instituțiile participante la proiect.
Apare astfel posibilitatea de a promova valorile naționale, de a face schimb de informații în domeniul descrierii și prezervării documentelor cu caracter cultural, a informațiilor de interes local și istoric.
Aceste informaţii sunt completate de informația cu caracter istoriografic, de informațiile curente din sfera socială, politică și culturală care sunt reflectate de către presa locală adunată în colecțiile bibliotecilor publice, care au mii de numere de periodice (ziare, reviste etc.).

„Astăzi (luni – n.r.) punem punct unui proiect care pentru noi a însemnat foarte mult și care va însemna foarte mult de acum înainte. Apreciem foarte mult faptul că aici, în Vratsa, investiți în cultură și reușiți să identificați cultura ca motor de dezvoltare a zonei. În Craiova și în județul Dolj, autoritățile locale și județene au înțeles acest lucru, atât consiliul județean, cât și primăria au investit în ultimii ani zeci de milioane de euro, doar în instituțiile de cultură. Nu cu foarte mult timp în urmă ați vizitat Craiova și probabil ați văzut muzeele din Craiova. Sper ca și dumneavoastră să realizați că prin cultură putem atinge și incluziunea socială. Acum se încheie o etapă, se încheie un proiect, doar pentru a deschide o nouă ușă pentru colaborări viitoare. Prietenii și partenerii noștri de la Universitatea din Craiova și-ar dori să inițiem un proiect transfrontalier cu biblioteca dumneavoastră de aici. Așa că astăzi (luni – n.r.) vă lansez și o provocare, dar și o invitație în același timp. Vă mulțumesc și sper să ne vedem din ce în ce mai des, când la Vratsa, când la Craiova“, a precizat Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Județene, „Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova.