IPJ Dolj a deschis dosar penal pentru incendiul de la târg

Sâmbătă, la o zi după ce incendiul a distrus cele 600 de standuri unde se vindeau haine vechi, o comisie formată din ofițeri de prevenire din cadrul Centrului Operațional Județean și comandantul Detașamentului 2 Pompieri Craiova a fost la fața locului și a ridicat probe pentru a stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului.
Până ieri, pompierii nu ajunseseră însă la o concluzie. Tot sâmbătă, în Târgul Municipal au mers și ofițeri criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, care au făcut cercetări la locul incendiului. Asta, pentru că polițiștii de la Secția 2 au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere, dosar care, deocamdată, nu vizează persoane fizice sau juridice, ci numai fapta în sine.
„Cu privire la incendiul izbucnit vineri în Târgul Municipal Craiova, în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere. Dosarul a fost înregistrat la Secția 2 Poliție Craiova, iar verificările sunt în curs de desfășurare“, au comunicat polițiștii din cadrul IPJ Dolj. Mai trebuie spus că sâmbătă, deși o parte din Târgul Municipal a fost mistuită de flăcări și SC Texind SA nu are autorizație de securitate la incendiu, Târgul a fost deschis. Comercianții și craiovenii au venit la Târg ca și nimic nu s-ar fi întâmplat.