Polițiștii rutieri – în acțiune

În data de 03.12.2015, polițiștii rutieri împreună cu specialiști ai R.A.R. au organizat şi executat o acţiune pentru verificarea în trafic a stării tehnice a autovehiculelor, totodată urmărindu-se și prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

Efectivele Biroului Rutier au acționat pe principalele artere de circulație, unde au fost înregistrate evenimente rutiere, dar și pe drumurile naționale și europene din județul nostru.

De asemenea, polițiștii rutieri în colaborare cu luptători  din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj au acţionat pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de către conducătorii unor autovovehicule înmatriculate în alte state.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate și aplicate 144 sancțiuni contravenționale de peste 24.600lei, dintre care 18 pentru defecțiuni tehnice, 7 traversări neregulamentare, 23 amenzi pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar alte 16 sancțiuni au fost aplicate șoferilor uno autovehicule înmatriculate în alte state.

Oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 31 permise de conducere, iar 6 certificate au fost retrase.