380,000 de spectatori online la Festivalul International Shakespeare, home edition!

Editia online a Festivalului International Shakespeares-a desfasurat in perioada 23 aprilie – 3 mai, pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/shakespearefestivalcraiova.
380,000 de spectatori din intreaga lume au vizionat spectacolele si interventiile online ale artistilor la Festivalul International Shakespeare – home edition, dintre care 42.000 au participat activ.
Programul festivalului a inclus 14 de spectacole de teatru din 4 tari – Romania, Marea Britanie, Germania si Rusia, 60 de interventii ale artistilor din 28 de tari, prin Sonetele shakespearienerecitate in 25 de limbi si 7 albume cu fotografii din editiile anterioare ale festivalului (2006-2018).
Pornind de la o arhiva veche de peste 25 de ani, Festivalul Shakespeare a recreat pasii care au adus evenimentul la notorietatea internationala castigata pana in prezent. Din arhiva video au putut fi vizionate spectacole ale marilor regizori Silviu Purcarete, Vlad Mugur, Tompa Gabor, Mihai Manutiu, iar teatre faimoase din toate colturile lumii si nume importante ale scenei mondiale precum Robert Wilson (Berliner Ensemble), Declan Donnellan (Cheek by Jowl), Yuri Butusov (Teatrul „Vakhtangov”, Moscova), s-au alaturat initiativei Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova care a sarbatoriþ cu aceasta ocazie, legatura stransa cu regizorul Silviu Purcarete, difuzand 5 dintre spectacolele montate de acesta la Craiova.
Festivalul International Shakespeare a debutat la Craiova in 1994 si a fost initiat de Fundatia Shakespeare, director fondator pe Emil Boroghina, dupa modelul marilor festivaluri internationale, precum cele din Edinburgh, Tokyo, Ierusalim sau Montreal. Festivalul Shakespeare s-a extins treptaþ in timp si in spatiu, adresandu-se unor categorii din ce in ce mai largi de public.
Festivalul International Shakespeare – home edition a fost organizat de Teatrul National „Marin Sorescu”, Craiova si Fundatia Shakespeare, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Casa de Productie a TVR.
https://shakespeare.tncms.ro/