25 septembrie 2015: „Maria Tanase Simfonic” la Sala Polivalenta

După memorabilele „Mozart Rocks” (concertul de rock simfonic din 2013) și „Vivaldi Colours” (show-ul de fuziune între muzica pop și cea clasică din 2014), Filarmonica „Oltenia” prezintă un nou spectacol de excepție la Sala Polivalentă din Craiova, vineri, 25 septembrie 2015, ora 21:00.

Evenimentul se dorește a fi un impresionant Omagiu-InVocație dedicat memoriei Mariei Tănase, acordurile maiestuoase ale muzicii simfonice rezonând armonios cu frumusețea melodică a temelor tradiționale românești.

Spectacolul îi reunește, pe aceeași scenă, pe Loredana Groza – artistă cunoscută pentru reinterpretarea în manieră proprie a unor celebre cântece populare românești și pe membrii Cvartetului de coarde Balanescu”,formație de avangardă renumită în lumea întreagă.

Fondatorul și liderul cvartetului, compozitorul Alexander Bălănescu, împreună cu violonista Clare Connors, au deținut un rol esențial în evoluția artistică a ansamblului. Notabil pentru stilul foarte distinctiv de interpretare a muzicii, grupul manifestă predilecție pentru aranjamente instrumentale originale, valorificând ritmuri neconvenționale și disonanțe sonore.

Pe parcursul carierei artistice, muzicienii din componența Cvartetului de coarde Balanescu” au colaborat cu artiști și formații de muzică rock, pop & electronic, precum: Philip Glass, David Byrne, Gavin Bryars, Michael Nyman, Rabih Abou-Khalil, Kevin Volans, Hector Zazou, Spiritualized”, Pet Shop Boys” (Anglia) și “Yellow Magic Orchestra” (Japonia).

Nu în ultimul rând, la reușita spectacolului își aduc importanta contribuție Orchestra Simfonică și Corala Academică ale Filarmonicii “Oltenia”, cu participarea Corului de Copii al Liceului de Arte Marin Sorescu” – Craiova.