14 august 2017, declarata zi libera pentru angajatii din sistemul public!

Executivul a stabilit astazi, printr-o hotarâre, ca ziua de luni, 14 august 2017, sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, facând legatura între zilele de week-end si ziua de 15 august declarata nelucratoare.
Ziua libera va fi recuperata, în regim de program normal, în data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pâna la data de 25 august 2017.
Facilitatea nu se acorda locurilor de munca în care activitatea nu poate fi întrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
De asemenea, pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile prezentei hotarâri nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate în solutionarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 si nici participantilor în aceste procese.
Operatiunile de încasari prin virament în relatia cu institutiile de credit aferente datei de 14 august 2017, se înregistreaza în contabilitatea unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017.