CULOAREA ROŞIE A SEMAFORULUI A LĂSAT 12 ŞOFERI FĂRĂ PERMIS ! Acţiunea poliţiştilor va continua şi în această după amiază.

Astăzi, 22 iulie, în municipiul Craiova, polițiștii rutieri au organizat o acţiune ce a avut drept scop asigurarea și menținerea unui climat normal de siguranță rutieră, dar şi conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expuns în situaţia în care nu respectă prevederile legale şi încalcă regulile de circulaţie referitoare la semnificaţia culorilor semafoarelor electrice aflate în funcţiune.

Poliţiştii rutieri au acţionat în zona principalelor intersecţii semaforizate unde s-au produs accidente rutiere de-a lungul timpului, mai exact pe Calea Severinului, B-dul Dacia, Calea Bucuresti, strada A.I.Cuza şi b-dul Stirbei Voda, dar și în alte zone aglomerate unde, unii conducători auto, apasă pedala de acceleraţie şi forţează semaforul electric, astfel trecând pe culoarea rosu a semaforului.

Politie Semafor - DSC_0559

În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri au fost constatate 30 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi ce depășesc 12000 lei, dintre acestea 12 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosu a semaforului electric, iar alte 3 pentru nerespectarea semnificatiei culorii galben a semaforului electric.

De asemenea, tot atâţia şoferi au rămas şi fără permisele de conducere care le-au fost reţinute de către poliţişti în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm faptul că, de la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii au depistat 147 şoferi care au pătruns în intersecţii deşi semaforul electric indica culoarea rosu.

În prezent, în conformitate cu prevederile Codului Rutier, în astfel de cazuri amenda contravenţională este de 420 lei, iar ca măsură complementară se reţine permisul de conducere.

Politie Semafor - DSC_0559 inside 02

Pentru un trafic în siguranță, polițiștii rutieri vă recomandă:

  •  Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte,
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
  • Respectaţi semnificaţia culorilor semaforului electric!