„Virtus Verbi” se va lansa oficial marți, 20 februarie 2018, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova, începând cu ora 17:00.

Consiliul Județean al Elevilor Dolj implementează un nou proiect ce are drep scop creșterea și diversificarea consumului cultural al elevilor doljeni. Proiectul „Virtus Verbi” descoperă și promovează atât elevii scriitori de poezie și proză, cât și talentul acesora care va fi recunoscut. Datorită acestui proiect, participanții vor conștientiza importanța și rolul creației literare pentru propria identitate, vor dobândi competențe formative, culturale, de comunicare și vor deveni mai implicați în activități de promovare și valorizare a creației literare. Astfel, acest proiect reprezintă rezolvarea unor probleme regăsite printre elevii doljeni și anume dezinteresul față de citit, precum și îngrădirea posibilității de exprimare liberă.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova, Asociația pentru Tineri Streets și Leo Club Craiova și se desfășoară în perioada 1 februarie – 1 septembrie 2018. Principalele activități ale proiectului sunt de tip cenaclu literar şi se vor desfășura de două ori pe lună, odată la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova și odată la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. Pe parcursul proiectului, participantii vor beneficia şi de alte activităţi ce promovează literatura și creațiile elevilor, în special activități implementate de instituțiile și de organizațiile partenere. De asemenea, Consiliul Judeţean al Elevilor Dolj îşi propune să atragă atenția a multor inițiatori de proiecte culturale, alături de care să colaboreze și să devină parteneri fideli.