Asculta Live
LIVE :
De Garda in FM

Vineri, 21 iulie, de la ora 9.30, La Biblioteca Judeteana: Vizionare a filmului de animatie „Fratii Wright. Primul zbor cu motor.”!


Vineri, 21 iulie, începând cu ora 9.30, Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” prin American Corner/Mediateca organizeaza actiunea de vizionare a filmului de animatie: Fratii Wright. Primul zbor cu motor.

Difuzarea scurtmetrajului de animatie se va constitui într-o provocare de care bibliotecarii se vor folosi pentru a-i antrena pe copii sa participe la o dezbatere pe marginea evolutiei Fortelor Aeriene Române. De asemenea, bibliotecarele Carmen Tica si Madalina Bailesteanu, le vor oferi copiilor informatii pretioase despre personalittaile românesti care s-au remarcat prin aportul adus la nasterea, dezvoltarea si popularizarea acestui domeniu: Henri Coanda, Aurel Vlaicu, Smaranda Braescu s.a. „Între sectoarele nationale cu o traiectorie demna si mereu ascendenta se regasesc acelea ale aviatiei civile si militare. Mijloc modern de transport si arma importanta în ansamblul Armatei Române, aviatia reprezinta un domeniu în care personalitatile românesti si-au pus amprenta, inventând, dezvoltând si înregistrând premiere fabuloase în prima jumatate a secolului trecut si nu numai. Marcarea Zilei Aviatiei Române si a Fortelor Aeriene se suprapune cu sarbatorirea Sf. Proroc Ilie, o sarbatoare crestina cu multiple semnificatii si sensuri religioase, recunoscut drept ocrotitor al tuturor temerarilor zborului”, a declarat Lucian Dindirica, managerul Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Fun in Summer”, un program de îndrumare si informare a copiilor din centrele sociale din Craiova care se va desfasura pe parcursul vacantei de vara a anului 2017, si are ca scop marcarea Zilei Aviatiei Române si a Fortelor Aeriene (20 iulie).

Comentarii