Asculta Live
LIVE :
Direct ce-ti place

UB 40


UB40 este o trupa britanica de raggae formata in 1978 in Birmingham. Membrii trupei a inceput ca prieteni care se cunoÅŸteau din diferite ÅŸcoli in Birmingham.
Brian Travers a economisit ÅŸi a cumparat primul sau saxofon a apoi a deveni un membru fondator al trupei UB40 alaturi de Jimmy Brown, Falconer Earl ÅŸi Ali Campbell.
Primul lor concert a avut loc pe 09 februarie 1979 la Pub & Hounds Hare in Kings Heath, Birmingham pentru petrecerea zilei de nastere a unui prieten. UB40 a atras atentia asupra lor, atunci cand Chrissie Hynde i-a observat intr-un pub ÅŸi le-a dat o oportunitate ca un act de sprijin pentru trupa ei, The Pretenders. Primul lor hit a fost "King" iar la la 29 august 1980 au lansat si primul lor album "Singing off", acesta intrand in topul UK la data de 2 octombrie 1980. Signing Off este acum un disc de Platina.

Dupa un mare succes in Marea Britanie, popularitatea UB40 in Statele Unite a fost stabilita atunci când au lansatLabour of love , un cover al cantecelor din 1983. Albumul a ajuns pe locul 1 in topul UK ÅŸi nr 8 pe Billboard 200 in SUA. Albumul " Red Red Wine ", un cover al lui Neil Diamond(intr-un aranjament similar cu cel al Tony Tribe version), a ramas in topurile de peste o suta de saptamani.

Trupa a ramas aceeaÅŸi de la inceput pe parcursul intregii cariere de peste 25 de ani, aceast fiind una dintre realizarile lor cele mai impresionante

Membrii
James (Jimmy) Brown - n. 20 noiembrie 1957, in Birmingham - tobe
Ali Campbell - n. 15.02.1959, in Birmingham - chitara, solist
Robin Campbell - n. 25.12.1954, in Birmingham - chitara principala, voce
Earl Falconer - n. 23.01.1957, in Birmingham - chitara bass, voce
Norman Hassan - n. 26.01.1958, in Birmingham - percutie, trombon, voce
Brian Travers - n. 7.02.1959, in Birmingham - saxofon
Mickey Virtue - n. 19.01.1957, in Birmingham - keyboard
Astro - n. 24.06.1957, in Birmingham - percutie, trompeta, voce fundal

Discografie
1980 - Signing Off
1981 - Present Arms
1981 - Present Arms in Dub
1982 - UB44
1982 - The Singles Album
1983 - UB40 Live
1983 - More UB40 Music
1983 - Labour of Love
1984 - Geffery Morgan
1985 - Baggariddim
1985 - Little Baggariddim
1985 - The UB40 File
1986 - Rat in the Kitchen
1987 - UB40 CCCP: Live in Moscow
1987 - The Best of UB40 - Volume One
1988 - UB40
1989 - Labour of Love II
1993 - Promises and Lies
1994 - Labour Of Love, Volumes I and II (re-issue)
1995 - The Best of UB40 - Volume Two
1997 - Guns in the Ghetto
1998 - UB40 Present the Dancehall Album
1998 - Labour of Love III
2000 - The Very Best of UB40
2001 - Cover Up
2002 - UB40 Present the Fathers of Reggae
2003 - Homegrown
2003 - Labour of Love, Volumes I, II and III (re-issue)
2005 -Who You Fighting For?