Asculta Live
LIVE :
Romante si tangouri

Ricchi e Poveri


Ricchi e Poveri”(bogati si saraci) este una dintre cele mai vestite trupe pop din Italia

avand la activ peste 20 de milioane de discuri vandute.  A fost infiintata in 1967 avand in componeta pe

Franco Gatti (nascut pe 4 octombrie  1942 in Genova), Angela Brambati (nascuta pe 20 octombrie  1947 in

Genova), Angelo Sotgiu (nascut pe 22 februarie 1946 in Trinità d’Agultu e Vignola) si Marina Occhiena

(nascuta pe 10martie 1950 in Genova). Prima aparitie publica a fost la Cantagiro in anul 1968 cu piesa

„L’ultimo amore” insa debutullor cu adevarat a avut loc în 1970, când au ocupat locul doi la prestigiosul

festival San Remo, cu melodia „La Prima Cosa Bella”. După acest festival, au venit ÅŸi ofertele de a concerta

în diverse ţări. Doar în Europa au fost vândute 6.000.000 de discuri. Trupa a dobândit o faimă

mondială. Cântecele lor „Made In Italy”, „Mamma Maria”, „Hasta La Vista Come Vorrei”, „Voulez Vous Dancer”

au ajuns în topurile europene.

In 1981 Marina Occhiena paraseste trupa.

Single-ul  „Sarà perché ti amo”, devenit hit in Europa, a fost inregistrat si in versiunea pentru tarile

din America Latinaavand versurile in limba spaniola. Acest cantec, numindu-se  „Será porque te amo”, a

devenit hit in Mexic, Caraibe si in majoritatea tarilor din America Centrala si America de Sud.

Discografie

Albume

1976 — Un diadema di

successi

1976 — I musicanti

1977 — Penso sorrido e canto

1978 — ReP „Questo amore“

1980 — La stagione dell’amore

1981

— …E penso a te

1982 — Mamma Maria

1983 — Voulez-vous

danser

1985 — Dimmi Quando

1987 — Pubblicita

1988

— Ricchi e Poveri

1990 — Una domenica con te

1992 — Allegro

italiano

1998 — Parla col cuore

Compilatii

1982 — Profili musicali

1983 — Made in Italy

1983 — Ieri e

Oggi

1990 — Canzoni d’amore

1990 — Buona giornata e

1993 — Anche tu…

1996 — I nostri successi

1997 — Un

diadema di canzoni

1997 — Piccolo Amore (CD, Album, Comp) BMG

1998

— BMG Collection

2000 — Successi

2001 — Made in Italy

Baciamoci

Data de lansare: 19 August 1994

Piccolo Amore

Data de lansare: 08 Septembrie 1997

Il Meglio Dei Vol 1

Data de lansare: 30 Iunie 1998

Les Plus Grands Succes

Data de lansare: 01 Octombrie 1999

Il Grandi Successi Di

Data de lansare: 28 Noiembrie 2000

Il Meglio

Data de lansare: 04 Decembrie 2001

Hits and More

Data de lansare: 12 Iulie 2005

Pubblicita

Data de lansare: 04 Octombrie 2005

Cocco Bello Africa

Data de lansare: 01 Iulie 2006

Ricchi and Poveri

Data de lansare: 01 Iulie 2006

Site oficial:

www.ricchiepoveri.com

Comentarii