Rezultate grupa F, Euro 2016 – Franta – marti, 14 iunie!

  • Austria – Ungaria 0-2 (Szalai 63, Stieber 88)
  • Portugalia – Islanda 1-1 (Nani 31 / Bjarnason 50)

După ce Austria a plecat învinsă din disputa contra Ungariei, Islanda a reuşit o nouă mare surpriză la EURO 2016. Pentru prima oară la un turneu final, insularii au ţinut în şah Portugalia lui Cristiano Ronaldo. Cel de-al doilea meci din grupa F s-a încheiat 1-1, iar Ungaria este liderul surprinzător al clasamentului.

Suporterii islandezi prezenţi la Saint-Etienne, opt procente din populaţia republicii insulare, au sperat la o minune în meciul cu Portugalia. Sigurdsson le-a alimentat speranţele în debutul partidei, atunci când a avut prima ocazie la poarta lui Rui Patricio (4).

Portugalia a pus stăpânire pe joc, iar Nani l-a pus la încercare pe Halldórsson (21). Pepe l-a servit excelent pe Cristiano Ronaldo, însă golgeterul lui Real Madrid a luftat din faţa porţii (25) Golul a venit de la Nani, care a finalizat excelent centrarea lui Andre Gomes (31). Portugalia a terminat prima repriză în avantaj, dar a fost surprinsă imediat după pauză.

Scăpat din marcajul lui Vieirinha, Bjarnason a înscris la cinci minute de la reluare (50). Lusitanii au început asediul la poarta Islandei. Gomes şi-a încercat şutul de la marginea careului, dar Halldorson a respins în corner (60). Nani a fost aproape de dublă: mingea deviată de mijlocaşul lui Fenerbahce a trecut agonizant pe lângă poarta Islandei (70) Pepe a urcat în careu la o lovitură de colţ, însă nici fundaşul de la Real Madrid nu a găsit cadrul porţii (81) Cu cinci minute înainte de final, Ronaldo şi-a bătut joc de o centrare excelentă a lui Nani. Singur în faţa porţii, starul Portugaliei a trimis exact pe direcţia portarului (85).

Islanda a fost aproape de golul unei surprize uriaşe. Rui Patricio a salvat la ocazia lui Finbogasson (86). Seara în care Cristiano Ronaldo a fost invizibil s-a încheiat cu o lovitură liberă irosită în prelungiri, iar Islanda se poate mândri cu un rezultat de palmares la prima prezenţă la un turneu final (94).

ECHIPELE DE START:

Portugalia (4-3-1-2): Rui Patricio – Vieirinha, Ricardo Carvalho, Pepe, Guerreiro – Joao Mario, Danilo, Andre Gomes – Joao Moutinho – Nani, Cristiano Ronaldo
Antrenor: Fernando Santos

Islanda (4-4-2): Haldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, Gunnarsson, Sigurdsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson
Antrenor: Lars Lagerback și Heimir Hallgrimsson