Reţinut pentru că a condus fără permis şi a fugit de poliţişti

Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce se afla pe 19 februarie în serviciul de patrulare pe strada A. I. Cuza , a observat în trafic un autoturism 4×4, care se deplasa din direcția bloc S200 spre Universitate. Polițiștii l-au recunoscut pe conducătorul auto care se afla la volanul acestui autoturism, întrucât îi întocmiseră dosar de cercetare penală în data de 01.12.2017 pentru conducere sub influența alcoolului (rezultatul ulterior al alcoolemiei a fost de 0,95 la mie). Este vorba despre V. Sorin, de 33 de ani, din Craiova. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit faptul că permisul de conducere, emis de autoritățile din Mexic, figureză reţinut – fără drept de conducere. Polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire a acestuia. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul agenților, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe str. A. I. Cuza, apoi pe sens interzis pe str. N. Bălcescu , sector de drum cu sens unic, unde acesta a lovit mai multe autoturisme parcate, precum şi mai multe autoturisme ce circulau regulamentar întrucât îi îngreunau deplasarea.

Unul dintre agenții de poliție a coborât din autospeciala poliţiei şi a efectuat uz de armă regulamentar, somând în prealabil conducătorul auto, după care a tras 2 focuri de armă, unul în plan vertical şi altul în pneul din partea dreaptă spate a autoturismului care şi-a continuat deplasarea, fiind găsit abandonat şi neasigurat pe str. Ulmului din Craiova, iar conducătorul auto a fugit. După producerea evenimentului, în perioada 19-21.02.2018, bărbatul s-a sustras cercetărilor, însă miecuri seara, în urma activităţilor specifice desfăşurate de lucrătorii Biroului Rutier, V. Sorin a fost depistat și condus la sediul subunității de poliție.

În cauză s-a dispus reunirea dosarului penal întocmit la data de 01.12.2017, în care numitul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.