Reactie Urbana continua cu spectacolul „Azi sau mâine?”

REACTIE URBANA, proiectul de teatru comunitar initiat de Teatrul National „Marin Sorescu” în toamna anului trecuþ continua cu cel de-al doilea spectacol „Azi sau Mâinea” si asteapta raspunsurile si implicarea craiovenilor într-o productie teatrala despre propriile povesti.
Primul obiectiv a fost deja atins si a adus în fata publicului spectacolul „Unde ne întâlnima”, ce s-a bucurat de 4 reprezentatii pe scena Nationalului si de o multime de aplauze pentru actorii amatori si echipa de productie.

Scopul proiectului este de a-i cunoaste pe oamenii din orasul nostru, iar craiovenii sa cunoasca teatrul asa cum nu au facut-o pâna acum, prin implicare activa într-un spectacol de teatru. Cultura este un factor de dezvoltare urbana si pornind de la o serie de workshop-uri, participantii vor realiza o productie teatrala trecând prin toate etapele specifice.

Spectacolul se va dezvolta atât cu profesionisti din echipa Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova cât si cu cetateni ai orasului, alesi ca membri ai proiectului, în urma unui casting. Scenariul spectacolului porneste de la întrebarea „Azi sau Mâinea”, la care se asteapta raspunsurile venite din partea comunitatii. Pe baza acestora se va construi întregul spectacol, începând de la text si pâna la produsul cultural finit ce urmeaza sa aiba parte de 4 reprezentatii pe scena Teatrului National „Marin Sorescu”, în sezonul de vara al stagiunii 2017-2018.

În vederea dezvoltarii proiectului vor fi selectati urmatorii participanti: 10 actori, 2 asistenti regie, 2 asistenti dramaturgie, 1 asistent producator, 2 asistenti scenograf, 2 video editori, 2 fotografi, 1 grafician, 2 asistenti PR & Social Media.

Cei care doresc sa faca parte din proiectul REACTIE URBANA trebuie sa aiba peste 14 ani, sa fie disponibili în perioada martie – iunie 2018 si sa completeze formularul de înscriere disponibil aici:

https://goo.gl/forms/Fwg63EPFMg134I4p1.

Castingul va avea loc pe 17 si 18 martie, ora 12:00, sala Ia te Uita! (Agentia teatrala), iar repetitiile vor avea loc în perioada martie-iunie, în zilele de week-end, dupa un program stabilit ulterior.