Prefectul judetului Dolj, Dan Narcis Purcarescu prezent la ceremonia militara dedicata Zilei Victoriei Revolutiei Române si a Libertatii!

Discursul rostit de catre prefectul judetului Dolj, Dan Narcis Purcarescu, vineri, 22 decembrie 2017, cu prilejul ceremoniei militare dedicata Zilei Victoriei Revolutiei Române si a Libertatii.
„Ziua de 22 Decembrie are o semnificatie aparte pentru poporul nostru, pentru ca este ziua în care, în urma cu 28 de ani, Revolutia Româna începuta la Timisoara cuprindea si Craiova.
Revolutia româna din decembrie 1989 a reprezentat unul din putinele momente de unitate nationala din istoria tarii noastre, fiind considerata un triumf al societatii civile.
Atunci, alaturi de cetateni din toate marile orase ale României, parca la un îndemn, craiovenii au iesit în strada, revendicându-si dreptul la libertate si militând pentru un stat democratic.
Din pacate, la Craiova Revolutia a lasat în urma zeci de morti si raniti, oameni care nu au luptat doar pentru libertate, ci si-au dat viata si pentru ca au crezut într-un ideal, au crezut într-un viitor pentru copiii lor, au crezut într-o Românie mai buna.
În semn se cinstire a celor care s-au jertfit pentru o societate mai buna, avem astazi datoria de a arata mai departe tinerelor generatii ca sacrificiul acestor eroi reprezinta drepturile si libertatile câstigate.
În calitate de prefect al judetului Dolj, doresc si-mi exprim compasiunea si atasamentul fata de familiile eroilor Revolutiei.
Recunostinta eroilor! Cinste neamului românesc!” – prefectul judetului Dolj, Dan Narcis Purcarescu.