Permis de pieton pentru elevii de clasa a patra

Ieri, 2 iunie 2016, polițiștii de proximitate din cadrul Secției 5 Poliție împreună cu reprezentanţi din cadrul Agenției Naționale Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova au participat la o întâlnire cu elevii clasei a X-a din cadrul Colegiului Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova.
Astfel, au fost prezentate și distribuite materiale și pliante cu caracter preventiv -informativ privind prevenirea traficului de persoane precum și cu privire la siguranța pe internet.
De asemenea, au mai fost prelucrate teme pe linia prevenirii delincvenţei juvenile a prevenirii victimizării minorilor, în acest sens fiind marcată Ziua Internaţională a copilului şi Campania Naţională – NU IGNORA FATA…INVIZIBILĂ! (Povestea ei poate deveni şi povestea ta!). După expunerea temelor au fost purtate discuţii deschise cu elevii cu privire la aspectele ce îi privesc în mod direct, în vederea însuşirii cât mai corecte şi complete a datelor prezentate.
În aceeași zi, la Școala nr. 30 „Mihai Viteazul”, polițiștii Secției 5 Poliție Craiova au organizat un concurs pe teme de cunoştinţe de circulaţie pe drumurile publice intitulat „Permis de Pieton”, la care au participat elevii de la clasele a patra însoțiți de învățători, iar după ce copiii au răspuns la cele 10 întrebări ale „chestionarului”, au fost răsplătiţi cu premii pe măsură, constând în fructe, dulciuri, răcoritoare și diplome de participare.