Pe 27 ianuarie 2018, de la ora 19.00, invitati de talie internationala, la Opera Romana din Craiova!

Bas-baritonul danez Lars Fosser si tenorul italian Oreste Cosimo fac parte din distribu?ia spectacolului de oper? „Lucia di Lammermoor”.

Opera Româna Craiova prezinta sâmbata, 27 ianuarie 2018, de la ora 19.00, pe scena Cercului Militar, capodopera lui Donizetti „Lucia di Lammermoor”. Reprezentatia va fi condusa muzical de maestrul Marius Hristescu si reuneste o distributie cu nume importante ale artei lirice europene.
Lars Fossser (în rolul Lordul Enrico Ashton) si Oreste Cosimo (Edgardo de Ravenswood) vor avea parteneri de scena îndragiti solisti români. Rolul Lucia Ashton va fi interpretat de soprana Marta Sandu, cunoscuta pe scena Operei Nationale Bucuresti si invitata frecvent pentru a sustine concerte în tara si în strainatate, iar Sorin Draniceanu, reputatul bas craiovean cu o cariera internationala, va interpreta rolul Raimondo Bidebent. Al?turi de ace?tia se vor afla tinerii artisti Noemi Modra, care va interpreta Alisa, ?iBogdan Olaru în rolurile Lordul Arthuro Bucklaw si Normanno, alaturi de Orchestra, Corul si Baletul Operei Române Craiova.
Solistul danez Lars Fosser s-a aratat entuziasmat pe retelele de socializare de prezenta sa la Craiova, fiind convins ca seara de sâmbata va fi una spectaculoasa. Dupa ce a atras elogiile publicului si ale criticilor pentru interpretarile sale pe scenele Operelor Nationale din Danemarca si Norvegia, dar si în teatre lirice din Germania, Austria, Franta, Spania si multe altele, este rândul melomanilor din România sa îl asculte pe solistul considerat „noul superbariton danez”.
Binecunoscut în teatrele lirice italiene si la nivel international, tenorul italian Oreste Cosimo a avut prilejul de a aparea în fata intransigentului public al celebrului Scala din Milano sub conducerea muzicala a doi reputati dirijori ai lumii muzicale mondiale: Antonio Pappano si Daniel Barenboim, cu cel de-al doilea chiar în data de 7 decembrie 2014, seara deschiderii stagiunii la celebrul teatru de opera italian, considerata în lumea artei lirice „cea mai importanta premiera a lumii”.
Distributia reunita la opera craioveana va oferi ascultatorilor o poveste despre tragicele consecinte ale unei casatorii fortate, poveste care l-a inspirat pe Donizetti sa compuna unele dintre cele mai frumoase si dramatice pagini muzicale ramase în istoria operei.
Spectacolul Operei Române Craiova, în regia Arabelei T?nase, cu o scenografie semnata de Rasvan Draganescu si o coregrafie creata de Emilian Bartes, este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova si al Consiliului Local Craiova si s-a bucurat întotdeauna de succes în rândul spectatorilor din Banie.
Mai multe informatii pot fi obtinute vizitând site-ul Operei Române Craiova www.operacraiova.ro sau pagina www.facebook.com/operacraiova
Rezervarile pot fi facute la numarul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.