Asculta Live
LIVE :
Direct ce-ti place

Paul Anka


Paul Anka, nascut intr-o familie cu origini libaneze la 30 iulie 1941 la Ottawa – Canada, isi face prima aparitie TV in anul 1957, la doar 16 ani, cu primul sau cantec ce avea sa devina un mare hit international - “ Diana” – o poveste despre pasiunea lui pentru o colega de scoala. “Diana” s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare si l-a lansat pe Anka in muzica internationala.

 Peste putin timp, Anka s-a dovedit a fi nu numai un artist de mare succes, dar si un compozitor de geniu, intrand in top 10 USA cu:“You Are My Destiny”, “Lonely Boy”, “Put Your Head On My Shoulder”, “Puppy Love”, “My Home Town” si â €œDance on Little Girl”. Don Costa, mentorul musical dar si producatorul lui Anka, spunea despre acesta in anul 1975, ca: “Pur si simplu, Anka nu stie sa scrie un cantec prost!”

 Paul Anka, isi petrecea timpul alaturi de cei ca Frank Sinatra si Rat Pack, Sammy Davis Jr., Dean Martin si altii, castigand enorm in urma drepturilor de autor sau ca producator.

 Anka a inregistrat 125 de albume, inclusive 10 albume pentru piata japoneza, spaniola, franceza sau italiana.In 1963, cantecul “Ogni Volta” a ajuns un hit ce s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare si a castigat Festivalul de la San Remo.

 Anka are, deasemenea, drepturi de autor asupra a peste 900 de cantece – 130 dintre ele cu intrepreti ca Elvis Presley, Barbra Streisand, Linda Ronstadt sau Robbie Williams, si sa nu uitam de mai mult decat celebrul “My Way” pentru Sinatra in 1969 sau de “She’s a Lady” a lui Tom Jones in 1971.

 Paul Anka este si co-autor al piesei “This Is It” – noul hit, postmortem, al lui Michael Jackson, piesa fiind scrisa in 1983 de catre Paul Anka impreuna cu Michael Jackson si publicata intr-un album din anul 1991 sub numele de “I Never Heard”.