Asculta Live
LIVE :
H...Orlogiu Horion

Mungo Jerry


InfiinÅ£ată în 1969 de Ray Dorset, formaÅ£ia MUNGO JERRY a început ca trupă Jug ÅŸi a cunoscut un succes internaÅ£ional enorm în domeniul muzicii pop. Prima apariÅ£ie importantă a trupei a fost în 1970, în timpul HOLLYWOOD FESTIVAL, la Newcastle-under-Lyme alături de: Jose Feliciano, Grateful Dead, Black Sabbath, Free, Ginger Baker's Airforce ÅŸi mulÅ£i alÅ£ii. ReacÅ£ia fenomenală la show-urile lor live a susÅ£inut lansarea albumului IN THE SUMMERTIME. La baza poveÅŸtii MUNGO JERRY se află solistul ÅŸi sufletul trupei, atât compozitor, cât ÅŸi cântăreÅ£ ÅŸi performer grozav: RAY DORSET.

Cariera lui Ray a început la vârsta de 11 ani, când a creat, alături de Phil Collins, prima lui trupă, BLUE MOON SKIFFLE GROUP. La 14 ani, Ray a devenit chitaristul ÅŸi backing- vocalul lui Jackie Edwards. În 1969, Ray, alături de Colin Earl, Paul King ÅŸi Mike Cole, s-au hotărât să înfiinÅ£eze o trupă: aÅŸa s-a născut GOOD EARTH. Un an mai târziu, trupa ÅŸi-a schimbat numele în MUNGO JERRY. Odată cu schimbarea numelui a venit ÅŸi succesul.

Pe lângă cariera sa cu MUNGO JERRY, Ray Dorset s-a bucurat de succes ÅŸi ca textier pentru alÅ£i artiÅŸti. În 1980, piesa lui Kelly Marie, FEELS LIKE I'M IN LOVE, a devenit hit nr. 1. A compus de asemenea muzică pentru TV ÅŸi clipuri video. În 1992, a fost publicată o carte, „Beyond The Summertime", ce spunea povestea lui Ray Dorset, iar în 1993, Ray a produs un film ce prezintă viaÅ£a unei trupe aflate în turnee.

Astăzi, Ray Dorset este unul dintre puÅ£inii compozitori britanici ce au reuÅŸit să aibă 3 hit-uri no. 1, sărbătorind aproape 30 de ani de carieră ca ÅŸi compozitor de hituri internaÅ£ionale. Alături de Elton John, Ray este singurul artist britanic ce a avut acelaÅŸi hit pe locul 1 în SUA de două ori. A primit omagii la Hard Rock Café Berlin, fiind inclus în galeria de onoare a acesteia, urmată o seară de celebrare încununată de succes, în care a încântat mulÅ£i fani ÅŸi staruri germane.

SHAGGY a fost un cover creat special pentru filmul Flipper, ceea ce i-a adus un al doilea hit no. 1 în SUA, pentru această piesă clasică.

Ray Dorset a mixat piese pentru albumul formaţiei MUNGO JERRY, intitulat provizoriu CANDY DREAMS.

În 2003, alături de muzicieni germani, Dorset a înregistrat albumul Adults Only, sub numele de Mungo Jerry Blues Band, recunoscut la unison ca fiind unul dintre cele mai bune din cariera sa. Anul 2005 i-a adus trei componenÅ£e diferite Mungo Jerry: Mungo Jerry Band - britanic (pop/rock), Mungo Jerry Blues Band – german (blues/rock) ÅŸi Mungo Jerry & the Goodtime Gamblers (jug/blues/skiffle). În martie 2006, Mungo Jerry au lansat noul lor single, „Mr Midnight" de pe albumul Phantom of the Opera on Ice (http://www.plazarecords.co.uk); produs de Roberto Danova – care a mixat în trecut vechile hituri continentale Mungo Jerry, „Lana" ÅŸi „It's a Secret" –, fiind foarte cunoscut pentru colaborările sale din domeniile rock ÅŸi pop, în combinaÅ£ii cu orchestre mari.

Hit-uri ale trupei MUNGO JERRY:

* IN THE SUMMERTIME 25 săptămâni în topuri - Nr. 1!!!
* BABY JUMP 14 săptămâni în topuri - Nr. 1!!!
* LADY ROSE 17 săptămâni în topuri - Nr. 3
* ALRIGHT ALRIGHT ALRIGHT 13 săptămâni în topuri - Nr. 3
* OPEN UP 9 săptămâni în topuri - Nr. 15
* WILD LOVE 8 săptămâni în topuri - Nr. 28