Asculta Live
LIVE :
De Garda in FM

Michael Bolton


Michael Bolton s-a născut într-o zi de 26 februarie 1953 în Connecticut – iar numele său adevărat este Michael Bolotin . El este cunoscut mai ales pentru baladele sale ÅŸi vocea lui distinctiă. El are la active 7 albume de top 10 – doua piese number one ÅŸi premii American Music Awards ÅŸi Grammy.

Michael Bolton a avut cel mai mare succes din carieră abia la 30 ÅŸi ceva de ani cu toate că a început să cânte de la 15 ani. La sfârÅŸitul anilor 70’ el a cântat într-o formatie de hard – rock – “Blackjak” – în care mai cânta ÅŸi chitaristul formatiei Kiss - Bruce Kulick. Trupa chiar a fost într-un turneu cu Ozzy Osbourn. Cu toate că în 1983 incepe să producă pentru alÅ£i artiÅŸti, în mod ironic Bolton debutează cu un cover după Otis Redding - "(Sittin' On) The Dock Of The Bay”.

Printre artiÅŸtii pentru care a produs cântece se numară: Barbra Streisand, KISS, Kenny Rogers sau Kenny G. Ca artist solo el a cântat impreuna cu Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, Ray Charles ÅŸi BB King.

De-a lungul carierei, Bolton a lansat 19 materiale discografice, a vândut peste 53 de milioane de unităţi în întreaga lume ÅŸi a câÅŸtigat două premii Grammy. Printre hiturile sale se numără “How Am I Suppose to Live Without You”, “When a Man Loves a Woman”, “Said I Loved You... But I Lied” sau “Can I Touch You There”.

Pe 21 mai 2005 Michael Bolton a concertat ÅŸi în România - BucureÅŸti la Sala Palatului.