Lucrările la cartierul rezidențial de pe strada Caracal continuă în acest an

Anul acesta este bugetată construcția primelor două blocuri din acest ansamblu rezidențial, dar locuințele vor fi vândute după finalizare, iar investiția va fi recuperată. Aceste locuințe nu vor fi acordate gratuit sau închiriate ulterior de către municipalitate, ele nu vor fi locuințe de tip ANL.

Mai mult, conform contractului cu firma Shandong Ningjian Construction, în urma nefinalizării proiectului, Primăria Craiova a preluat cu titlu gratuit toate investițiile deja realizate de către această firmă: proiecte, avize precum și construcțiile deja existente. Așadar, singura pierdere pentru craioveni este timpul scurs de la demararea investiției și până în acest moment, în rest discutăm doar de câștiguri: toate cheltuielile pentru aducerea în acest stadiu al proiectului au fost suportate de către constructor și cedate cu titlu gratuit Primăriei Craiova. Și nu este vorba de o sumă mică: 8 milioane de euro.

Suma alocată demarării lucrărilor la ansamblul rezidențial pentru 2018 este de 9.366.000 lei, iar în acest moment se lucrează la caietul de sarcini pentru execuție. Primele blocuri se vor realiza pe un acord cadru, iar execuția va începe chiar din acest an, precizează Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova.