Lucrările de reabilitare a Parcului Romanescu se apropie de final

Lucrările de reabilitare a Parcului Romanescu se apropie de final. La sfârşitul lunii ar urma ca partea de proiect european să fie gata, după care RAADPFL Craiova, care a intrat deja în parc cu angajaţii, să se ocupe de amenajarea spaţiilor verzi.

 

Craiovenii trebuie să ştie că gradul de siguranţă în parc va creşte odată cu instalarea celor aproape 100 de camere de luat vederi, care sunt poziţionate pe anumiţi stâlpi din parc. Camerele video sunt de mai multe feluri şi transmit imaginile la sediul Poliţiei Locale.

Probe au fost făcute şi la iluminatul public, care are o lumină caldă, ca de felinar, tocmai pentru a reda iluminatul de la 1900. În acelaşi spirit au fost făcute şi bordurile care separă aleile de spaţiul verde.

Pe lângă umbrarele existente în parc, au mai fost create şi altele noi, la care încă se lucrează. Ele sunt învelite cu stuf adus din Delta Dunării. O altă schimbare a fost şi la scările care duc către podul suspendat. Acestea au fost demolate, prin dispoziţie de şantier, pentru refacerea lor în întregime, deoarece se tociseră şi deveniseră greu de urcat, respectiv de coborât. Lucrări se mai desfăşoară la Casa Grădinarului, la foişorul muzicii de fanfară, dar şi la celelalte construcţii, cum ar fi cabinele portarilor.

Ciobănaşul, Debarcaderul şi Castelul Fermecat nu au suferit intervenţii, deoarece sunt proprietăţi private.