JOHANN STRAUSS ENSEMBLE din Viena la Filarmonica OLTENIA

Gala Filarmonicii „Oltenia”  reuneşte astăzi, de la ora 19:00, orchestra JOHANN STRAUSS ENSEMBLE din Viena şi SIMFONICUL CRAIOVEAN, sub bagheta reputatului dirijor RUSSEL MCGREGOR. 115 ani de la înfiinţarea SOCIETĂŢII FILARMONICE DIN CRAIOVA şi 15 ani de la primul concert susţinut în România de JOHANN STRAUSS ENSEMBLE marchează o dublă sărbătoare care va aduce numeroase surprize muzicale pentru melomani.

Johann Strauss Ensemble a cucerit publicul din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor,  elemente care stau la baza succesului internaţional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang, aplaudată cu entuziasm de spectatorii de pe toate meridianele.

Atracţia concertelor susţinute de orchestra austriacă se datorează într-o bună parte magnetismului lui Russel McGregor, dirijor şi prim-solist al Johann Strauss Ensemble, deţinător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mica” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul ori sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete internaţionale ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.