Ion Prioteasa, prezent la deschiderea anului de învãtãmânt la Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova!

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a luat parte, luni, la festivitatea organizatã pentru a marca debutul anului scolar la Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, ocazie cu care a salutat decizia privind înfiintarea unitãtii, materializatã în 2016.
Ion Prioteasa a apreciat cã deschiderea cursurilor la noul colegiu reprezintã un moment de referintã pentru întregul judet, cu atât mai mult cu cât învãtãmântul militar craiovean are o bogatã istorie.
„Sunt profund onorat sã particip la un eveniment cu totul special prin dubla lui semnificatie, pentru cã astãzi, în prezenta atâtor personalitãti remarcabile, celebrãm nu doar deschiderea anului de învãtãmânt ci si renasterea unei frumoase si însemnate traditii.
Prin înfiintarea Colegiului National „Tudor Vladimirescu”, îsi redeschide portile scoala militarã craioveanã, fondatã în urmã cu peste un secol, care a traversat în tot acest timp momente dificile, dar care, în egalã mãsurã, rãmâne legatã de numele si destinele unor figuri marcante.
Doresc sã adresez sincerele noastre felicitãri tuturor celor care si-au dat mâna pentru reusita acestui demers astfel încât dupã 18 ani, în orasul nostru sã poatã fi din nou formati viitorii specialisti ai Armatei, de care România are nevoie ca stat membru al NATO, implicat în eforturile internationale de mentinere a pãcii si stabilitãtii.
Deschiderea anului scolar îmi oferã, totodatã, prilejul de a îndrepta cele mai bune gânduri si urãri de succes cãtre toti elevii care astãzi, alãturi de pãrinti, trãiesc emotiile noului început precum si cãtre profesorii care si-au asumat onoranta misiune de a pregãti tinerele generatii.
În calitate de presedinte al Consiliului Judetean, vã asigur cã institutia pe care o reprezint rãmâne acelasi partener receptiv al educatiei, deschis colaborãrilor care contribuie la consolidarea bunei reputatii a învãtãmântului doljean, si vã urez putere de muncã si un an cât mai bogat în rezultate bune”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
Alãturi de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la festivitatea dedicatã deschiderii noului an de învãtãmânt la Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu” au participat înalti exponenti ai structurilor centrale si locale ale Armatei României, Înalt Preasfintitul Pãrinte Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei si Mitropolit al Olteniei, primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, prefectul judetului Dolj, Nicolae Sorin Rãducan, inspectorul scolar general al Inspectoratului scolar Judetean, Lavinia Craioveanu, precum si alti reprezentanti din conducerea institutiilor locale.