IA reprezinta Romania! Vineri, 23 iunie 2017, Craiova se-mbraca in IE.

La sediul Ansamblului Maria Tanase, joi, de la ora 14, a avut loc o conferinta de presa la care au participat directorul ansamblului, d-na Niculina Stoican, purtatorul de cuvant al institutiei, d-na Mihaela Smarandache si d-na Marga Chiurtu, unul dintre cordonatorii catorba ansambluri de dansatori ce vor participa la acest eveniment, „Craiova se imbraca in IE” editia a III-a.

Toti craiovenii, si nu numai, imbracati in IE, sunt asteptati vineri, la ora 18,00 pe platoul din fata Filarmonicii Oltenia de unde se v-a pleca in parada IEI catre  Centrul Vechi unde v-a avea loc un spectacol sustinut de artistii Ansamblului folcloric profesionist Maria Tanase.

Evenimentul isi propune sa arate lumii cat de frumosi si mandrii sunt oltenii prin costumul popular,prin cantec si dans dar si prin traditie.

Evenimentul va fi prezentat de Simona Musuroi.

Orarul manifestarilor:

– ora 18:00, Piata Mihai Viteazul. Doamne si domni, fete si baieti îmbracati în ie sau camasa traditionala în cazul barbatilor sunt asteptati pentru parada. Parada se va desfasura pe traseul Piata Mihai Viteazul, Palatul Telefoanelor, Centrul Vechi.

– Ora 19:00, Centrul Vechi – sedinta foto pentru participantii îmbracati în ie. Dupa sedinta foto, vom incepe concursul la care se va premia cea mai autentica ie si cea mai fotogenica aparitie îmbracata, bineinteles în ie. Premiile vor fi oferite de stilistul Florin Burescu si de fotograful profesionist Florin Florescu.

– Ora 20:00, spectacol folcloric la care îsi vor da concursul solistii: Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Petrica Mîtu Stoian, Marius Magureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Cristian Banateanu, Manuela Motocu, Aneta Sisu, Ciri Mayer, Liviu Dica, împreuna cu orchestra si dansatorii Ansamblului Folcloric „Maria Tanase”.

Invitatie adresata catre olteni de catre directorul Ansamblului folcloric profesionist „Maria Tanase” din Craiova:

http://www.dailymotion.com/video/x5ro7z6

 

S-au alaturat pentru a marca Ziua Universala a iei:

Ansamblul Folcloric “Altita” din Maglavit.

Ansamblul Folcloric “Ropota” Ciuperceni.

Ansamblul Folcloric “Mugurasul”, Scoala Lesile, Comuna Simnicu de Sus.

Ansamblul Folcloric “Mladitele” al Scolii Gimnaziale Cotofenii din Dos

Ansamblul Folcloric “Alunelul” din Pielesti.