Asculta Live
LIVE :
Direct ce-ti place

Gloria Gaynor


Numele sau real este Gloria Fowles, s-a nascut  pe 7 septembrie 1947 in Newark, New Jersey. Este cunoscuta mai ales pentru hit-urile disco, 'I Will Survive' (locul 1 in topuri in 1979) si 'Never Can Say Goodbye' (nr.9, 1974).

Ea a inregistrat 19 albume, precum si numeroase compilatii pe care au aparut si melodii de-ale ei. Hitul "I Will Survive" a fost folosit drept coloana sonora pentru filme precum "Barbatii in Negru II/ Men in Black II", "Patru nunti si o inmormantare/ Four Weddings and A Funeral" si "N-am uitat ce-ai facut asta-vara/ I Still Know What You Did Last Summer". 

Gaynor a cantat in trupa'Soul Satisfiers', o trupa jazz/pop in anii '60. Primul ei hit solo a fost 'She'll Be Sorry/Let Me Go Baby', lansat in 1965. Versurile melodiei 'I Will Survive', scrise din punctul de vedere al unei femei recent parasite si care ii spune fostului iubit ca se poate descurca si fara el si ca nu mai vrea sa aiba de-a face cu el, a devenit un fel de imn al emanciparii femeii si inca se poate auzi astazi la petreceri sau la noptile Karaoke.

Never Can Say Goodbye' a ocupat primul loc in „Billboard magazine's dance chart'. Alte melodii, mai putin cunoscute au fost 'Honey Bee' (1974), 'Casanova Brown' (1975) si 'I Am What I Am' (1983). In anii '90 a jucat si in cateva filme, ca star invitat: 'The Wayans Bros', 'That 70's Shows' si 'Ally McBeal'. A revenit in studio in 2002, lansand primul ei album din ultimii 20 de ani, intitulat 'I Wish You Love'.

Cele doua single-uri lansate de pe album, 'Just Keep Thinking About You' si 'I Never Knew', au intrat amandoua in Billboard's Dance Chart. 

Pe 9 septembrie 2005, Gloria Gaynor a fost onorata de doua ori, cand ea si muzica ei au fost admise pe 'Dance Music Hall of Fame'.

Gloria Gaynor a sustinut un concert si in România, la Sala Palatului din Bucuresti, in mai 2007.

Gloria Gaynor, in 2009 si-a  imprumutat vocea unei pisici, pentru un CD audio care nareaza cartea ` Loukoumi's Good Deeds`.
Cantareata a fost  socata in acea perioada ca a acceptat sa participle la acest proiect, mai ales pentru ca ii este foarte frica de feline.
Personajul animat de Gloria Gaynor se numeste Fistiki the Cat, iar CD-urile, pe care s-a auzit si vocea actoritei Jennifer Aniston, au fost vandute in scopuri caritabile. Banii stransi au fost donati  copiilor de la spitalul St. Jude. 

Gloria Gaynor, supranumita "regina muzicii disco", intentioneaza sa deschida un centru pentru adolescentii dezavantajati din New Jersey si spera sa devina una dintre acele persoane catre care se indreapta cei care au nevoie de ajutor.

"Centrul se va numi Living Waters Teen Parents Center si sper ca va fi inaugurat spre sfarsitul anului 2012 - inceputul anului 2013, in Newark din statul New Jersey, care este orasul meu natal", a declarat cantareata americana.

"Cred ca m-am nascut sa fiu profesoara. Incerc sa predau chiar si prin muzica mea. Vreau sa-i invat pe tineri cum sa aiba relatii solide si cum sa isi pastreze familiile, vreau sa le ajut pe tinerele fete adolescente sa evite sarcinile nedorite si sa devina membri responsabili ai comunitatii", a declarat Gloria Gaynor.