Federaţia Grădinilor Zoo şi Acvariilor din România s-a întrunit la Craiova

Preşedinţi de federaţii din ţară, dar şi din străinătate, administratori de grădini zoologice, comisari ai Gărzii de Mediu şi directori de regii s-au întrunit, joi, la Centrul Multifuncţional din Craiova pentru a discuta despre proiectul de modernizare al Grădinii Zoologice din Parcul Nicolae Romanescu, accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă a oraşelor, prevenirea zoonozelor, dar şi despre procedura de obţinere a permiselor de utilizare a armelor de foc pentru cazurile de evadare din zoo a unor animale periculoase.

Aurelia Filip, directoare RAADPFL Craiova, a luat parte la eveniment şi a făcut o mică prezentare a Parcului Nicolae Romanescu şi a Grădinii Botanice din Craiova, ambele aflându-se în administrarea regiei pe care o conduce.

Grădina Zoologică din Craiova a fost inaugurată în anul 1906 şi este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din ţară. După ce Grădina a fost reabilitată, animalele au acum un spaţiu mult mai mare în care să se plimbe, au bazine de înot şi alte condiţii asemănătoare cu habitatul animalelor.

Grădina Zoologică din Craiova, se întinde pe 1,4 hectare, iar procesul de reamenajare a însemnat construcţia de adăposturi de beton pentru carnivore, de lemn pentru animalele erbivore şi metalice pentru păsări, precum şi construirea de bazine de apă pentru scăldatul animalelor în zilele caniculare.